Nejste přihlášen/a.
Záleží na tom, kam se trefíš. Stropní panely jsou duté a betonu jsou místy s bídou dva centimetry.
Amper - spoustu let jsem se pohyboval po stavbách, měl jsem 3 sklady betonových výrobků a nevzpomínám si, že by se nškde používaly tyto energokanály silnější než 20 cm. Přesnou tloušťku si už nepamatuji, ale nejčastější délka byla 6 metrů.
Mytrix - jak píše diesel, určitě nebudeš dělat drážku přímo do panelu.
Když už ste to tu tak krásně popsal, tak bych se taky zeptal. Je technicky možné do těchto panelů udělat z vrchu drážku o délce cca 1,5m, tak 2-3cm hlubokou, 4 cm širokou? Podle těch obrázků by tam ani nemělo být armování.
Samozřejmě bych to řešil se statikem, ale když už se tady to téma nakouslo, tak by mě zajímalo, zda to je vůbec reálné. Díky.
Mytrixi-bez obav a bez statika.Nebudete řezat do nosného panelu, ale do betonu co leží na panelu.Celková tlošťka činí cca 25cm.takže když vezmu data data jak dal Ladin, tak počítejte-16cm panel + cca2-3cm kročejová izolace a na tom ještě cca5-10cm beton.Někdy ještě přišela na panely cca1-2cm vrstva betonu na zalití spár a vyrovnání pod onu kročejovou izolaci.
No přiznám se, že si tou skladbou nejsem zas tolik jistý. V bytě mám podlahy řešené tak, že je beton na tom písek a následně zakryté dřevotřískovými deskami a lino. Přitom ten písek a desky mají max tak 5-6cm. Je ale pravdou, že si nejsem 100% jistý, jestli ten beton je už panel nebo je na tom ještě nějaká vrstva. Pokud by to bylo jak říkáte, tak by to bylo naprosto super. Potřebuju totiž získat prostor pro odpadní trubku.
Toť otázka. Doporučuji vyjít na schodiště a změřit. Tam bývá tloušťka panelu bez problému vidět.
Na ty Ládinovy řezy pozor, některé soustavy panelových domů měly údajně stropní panely i jen 100mm sílné!
chtěl bych vidět stropní desku 100mm silnou...to musí být jak papír a hlavně ty stěny musí být blízko u sebe, že to snad ani není kutloch z toho
Proto píšu "údajně", též se mi to nezdá. Ono i těch na webu uváděných 190mm u VVÚ-ETA v kterém bydlím mi přijde míň, než kolik to má opticky. Samozřejmě je na vrchu nalito, ale moc to nebude...
Jak je to kdyz bych chtel zavesit skobu na cviceni, ktera nese az celou hmotnost cloveka, tj kolem 80kg + neustale v pohybu, tj zatezovani vyssi hmotnosti. Vydrzel by panel v miste dutiny? Skoba je uchycena na kruhovem podkladu se 4 otvory, kde se podle toho vyvrtaji 4 diry a pouziji kovove hmozdinky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.