Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám asi blbý dotaz. Takže mám kotel Atmos C30s a k němu 2000l akumulační nádrž a k tomu 220l expanzní nádobu. Nedávno mi vytekla voda přes vadný filtr před Ladomatem, to jsem opravil a když už jsem měl tlak v systému 0bar, tak jsem změřil expanzku a měla 0,5baru. Nafoukal jsem ji na 1bar a poté systém dofoukal na cca.1,3baru. Když vezmu že je sklep o výšce 2,2m, patro nad ním o výšce 2,7m a pak druhé patro radiatory vysoko cca.1m nad podlahou. Takže nevím zda jsem expanzku nenafoukal na více než je zdrávo. Můj Ladomat má patronu na 72st a vždy více méně při normálních teplotách kolem 0 stačili cca.4 uhláky a nádrž měla cca.80st a někdy i více. Teď naházím do kotle uhláků 6 a nádrž nemá na Ladomatovém budíku směr z nádrže ani 50-60st. Tak si lámu hlavu zda to nemůže být tím, že jsem do systému napustil o já nevím 100l víc vody? Nevím kolik vody je z tlaku 0,7 za studena na 1,3 za studena. S Atmosem topíme první zimu, byl v domě již nainstalován, ale stále si myslím, že klasický kotel mi na třeba 6 uhláků udělá doma vedro na zdechnutí a Atmos abych ohřál nádrž musím mít hlavice na 21st tzn.3 a v patře kde nikdo neni, tak jen zavlažujeme na stupeň 1 (13st) a stupeň 2 (17st) a jakmile začnou zavírat, čerpadlo do domu sníží otáčky a Ladomat který je v čerpadle na max.vše valí do nádrže. Nevím, znal jsem klasický kotel a toto mi přijde neekonomické vzhledem k tomu jak musím škrtit topení a za jak dlouho ohřeju nádrž (nebo neohřeju). Děkuji za nápady, sám už nevím. Děkuji a hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.