Nejste přihlášen/a.
Hezký den!
Přestěhovali jsme se do nového podnájmu a jsou tady staré vafky, takové ty hnědé, obří, pod oknem. Mají tři kolečka, jedno se stupnicí, druhé s jiskrou a třetí s tečkou, malým plamínkem a větším plamínkem. Stupnici mám nastavenou na čtyřku, mačkám jiskru a nic, mačkám jiskru i to třetí kolečko a taky nic... Mám pocit, že ani žádná jiskra nepřeskakuje, slyším jen hluk, co udělá to tlačítko při zmáčknutí. Neslyším ani plyn, jako třeba u sporáku.. (má být slyšet?). Jsem sice ve všem tomhle plynovém zařízení amatér, ale zas nejsem uplně blbá, tak mě překvapuje, že to nedokážu zapnout
A už sněží...
Dík za vaše rady!
Viola.
nemůžete slyšet plyn, máte tam okénko, a nevidíte jiskru. Můžete oddělat ozdobný kryt? Závad může být více.
Vyfoťe kamna. Obecně: pustíte plyn kohoutem, nastavíte kolečkem třeba na 4, stisknete a čekáte, asi po 10 vteřinách stisknete zapalovač 2x, pohledem do okénka zkontrolujete, zdali přeskakuje jiskra. Pokud nenaskočí plamínek, stále držíte (nepouštět) tlačítko. Po 5 vteřinách opět stisknete zapalovač 2x. Pokud nechytne plyn, něco je špatně. Pak se musí zjistit, zdali skáče jiskra na správném místě.
Jelikož mám zapalovač v poruše, musím rozdělat okénko a zapálit papírem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.