Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praní bot v pračce

Od: piff* odpovědí: 8 změna:

chci poradit,jak prát boty v automatické pračce, jestli odstředovat normálně,nebo ubrat otáčky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

goby*
hodnocení

0x

Dobrý den,vzhledem k tomu,že s touto záležitostí má zkušenost moje žena,přepíši její odpověď.Svoje boty (tenisky Nike) také pere v automatce,zásadně pouze program vlna (nebo jemné dětské prádlo)-nevíme jakou máte pračku a co je na ní za programy.?Program posléze pouze jemně odstřeďuje a ždímání probíhá na nejnižších otáčkách.Boty potom vyjme a nechá okapat venku na šňůře.musím podotknout,že tenisky jsou posléze jako nové a zatím stále drží.(Pere prý tak max. 1×za 3-4 měsíce. a vyprány už byli několikrát).Vzhledem k tomu,že ale nevíme jaké boty by jste rád do automatky dal,můžeme vám dát pouze tento tip.Pokud se jedná o klasickou obuv (semiš,kůže)spíše doporučuji ošetření ručně a posléze nalakovat či nasprejovat.Přeji úspěch!

hodnocení

0x

V automatické pračce peru poměrně běžně i botasky, jenom z nich vyndám napřed šňůrky (vyperu je v rukách v mýdle) a otáčkami se vůbec nezabývám - ždímám i na 1200. Jsou jako nové. Nechám je doschnout na sluníčku (v zimě na radiátoru).

katerina*
hodnocení

0x

já peru boty na 30 stupňů a otáčky mám na 600

martina30*
hodnocení

0x

Akorát jsem ted doprala a to ručně je to rychlejší a na sluníčku do večera jsou suché*smich*.Jinak v pračce na 30stupnů.

myse*
hodnocení

0x

já peru v pračce na 40 stupňů,běžný prášek na praní, otáčky na 1200 - voda se odstředí a rychleji uschnou. Suším na slunci / topení.

Peru ale jenom pláťenky a botasky - kůži ani náhodou!

hodnocení

0x

Vůbec to neřeš. Až budeš prát barevné prádlo, boty k němu přidej. Bude to vpohodě *placni* Kdysi jsem se divila, že to jde, ale to dítě řeklo - Má to jednu podmínku. Mamka nesmí být doma. *hej*Tak je peru taky. A kožené čistím vlhkou švédskou útěrkou. Zvláště pak boty ze zdrsněné (semišové) kůže. *palec*

drroman*
hodnocení

0x

jakékoliv boty Adidas ,Nike Puma jsem vřdy narval do pračky na 40 a normální odstředění u mně je max 800,žádný problém

girasol*

já to dělám taky tak, akorát je napřed zbavím bláta a dám do plátěného sáčku (může být třeba povlak na poštář). Žádný problém s pračkou ani s botama jsem nezaznamenala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]