Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypnutí pojezdu u sekačky = vyšší výkon?

Od: dadad odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer, je pravda, že když nemačkám pojezd u sekačky tak se zvýší její výkon? Slyším to z několika stran, ale přijde mi to jako blbost. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Výkon se nezvýší, ale sníží se zátěž na motor...

Takže teoreticky máte na noži k dispozici více výkonu. Prakticky to ale nijak nepoznáte, tedy kromě toho že se zbytečně nadřete a budete více funět...

dadad
hodnocení

Tohle je taky moje verze, motor má stále stejný zvuk. Sice mám sekačku s pojezdem, zahradu v kopci ale nevyužívám jej. Je to takovej tělocvik :)

Sice mám sekačku s pojezdem, zahradu v kopci ale nevyužívám jej.

To mě přijde poněkud kuriózní. Jednak je sekačka s pojezdem dražší, jednak se s ní bez zapnutého pojezdu jezdí hůř, než se sekačkou, která je bez pojezdu - a to proto, že tam bývají různé systémy převodů. které kladou odpor.

Obecně - neřešit. Sekačky jsou většinou opatřeny motorem, jenž má rezervu výkonu. Sekáváme modelářské letiště obyčejnou sekačkou s pojezdem, nic speciálního. Pokud je nůž aspoň trochu ostrý, tak není nejmenší problém

Ale je pravda, že existují sekačky s pojezdem nezávislým na motoru nožů.

mixofpix.eu/...

dadad
hodnocení

Jak říkám, proběhnu se. A s těma převodama je to v pohodě. Řekl bych, že je to stejné. Nic mě tam nebrzdí. Někdy ten pojezd taky použiju. Třeba když jedu do kopce a mám už hodně plnej koš nebo v nějaké prekérní situaci.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jak píše Required. A pohon nezapínám jen z kopce, někdy podle podmínek. Proboha, proč se někdo dře, když nemusí?

hodnocení

0x

Je to pravda ! Výkon motoru se musí zvýšit o výkon potřebný k pojezdu ! Jenže sekačka má regulátor otáček, takže ten ji drží stále na předepsané hodnotě optimální pro sekací účinnost nožů - sluchem se to tedy nepozná ! Poznáte to ovšem na zvýšené spotřebě benzinu - a je to podstatný rozdíl! Chcete-li ušetřit benzin, pojíždějte se sekačkou ručně.

Tak to se rád nechám poučit kde v sekačkovém motoru je ten Váš regulátor otáček - když tedy pominu ovládání plynu.
A pokud má motor třeba 2kW, tak nepoužitím pojezdu zůstává pořád stejný tj.2kW.

Samozřejmě pokud se motor odlehčí, (nepoužitím pojezdu, sečením nizoučké trávy atd...) tak logicky bude mít menší spotřebu.

Rozhodně ale na jedné nádrži nepoznáte rozdíl jestli sekáte s nebo bez pojezdu.

Cituji : A pokud má motor třeba 2kW, tak nepoužitím pojezdu zůstává pořád stejný tj.2kW.

Na papíře určitě :)) A co takhle zákon o zachování energie? Říká Vám to něco?

raadek*
Regulátor otáček je soustava pružinek a táhel u karburátoru. Reguluje podle tlaku vzduchu od větráku motoru. Už si to přesně nepamatuju, ale výkon na pojezd je cca 100 - 500W.

Mám sekačku zn. TALON a zdá se mi, že má malé otáčky při sekání. Mohu tu regulaci nějak poštelovat, aby se otáčky mírně zvedly?

Talon neznám, ale poštelovat to jde u každé sekačky, většinou se přihýbá to táhlo, co ovládá klapku karburátoru.

raadek*
Většina motorů má ruční regulaci. Některé ji mají napevno zajištěnou nejspíš kvůli ceně. Hledejte u karburátoru upevnění pro bovden. V těch místech je ohnutý plíšek s dírkou určenou pro lanko bovdenu, kterým se dá po narovnání hýbat. Do automatické regulace nedoporučuju zasahovat. Většinou je to pak práce pro servis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]