Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dodatečně změnit stavební projekt

Od: okna odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,prosím o radu,jak změnit již odsouhlasený stavební projekt.Jedna se pouze o ohlášení stavby.Změnila jsem dvojkřídlá okna na jednokřídlá a rozšířen pilíř mezi okny.Předem děkuji.Zuzka

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Pokud jste vyřizovala ohlášení osobně jistě jste si všimla,že co do potřebných dokumentů a vyjádření různých institucí není mezi stavebním povolení a ohláškou skoro žádný rozdíl.Takže buď zažádat ihned a nebo dodatečně po dokončení stavby o změnu.

okna
hodnocení

Musím sepsat žádost o povolení změny,ale změny jsou již provedeny.Co z toho pro mě vyplýva?Je možnost schvalení,nebo spíše nařídí uvedení do puvodního.Na žádost ověřit podpisy a doporučeně,že?

celp*

Jsou-li změny již provedeny vydá stavební odbor na základě žádosti rozhodnutí o dodatečném povolení stavby(změna projektu).Není důvod nevyhovět žadateli pokud není stavba umístěna v památkově nebo přírodně chráněné oblasti.Úřad má i formuláře na tyto změny.Ovšem nejlépe je osobně navštívit Vašeho referenta na stavebním odboru a předem se informovat.Jsou tam za naše daně od toho aby poradili.Nenechte se odbít ani vystrašit.A nebo se to vykašlate.Kde není žalobce(většinou sousedi)tam není soudce.

okna
hodnocení

Mame sousedy,kteří se radi starají o druhé.Zítra navštívím stavební úřad.Zatím děkuji!

okna
hodnocení

Byla jsem na stavebnim uřadě,kde nemají žadneho referenta.Musela jsem navštívit přímo uředníka který vyřizuje povolení.Sdělil mi,že musím okna vybourat a vsadit podle něho,protože z architektonického hlediska je to nevzhledné.A to do 30.4..09.pokud ne čeka nas pokuta a jimi objednaná firma zbourá.Opravdu nejsme v památkové ani chráněné oblasti!Co vy na to?

celp*

Tak vidím,že spadáte pod Stavební úřad kde pan úředník nemá vůli pomáhat.Je ale divné jak vám rychle začal vyhrožovat sankcemi.Jak poznal že změna je nežádoucí z architektonického hlediska.Že by byl sám architektem tak dobrým až se stal úředníkem?

Nemaji ti vasi sousede na stavebnim urade nejakou znamost?
Zmeny oproti dokumentaci ve stavebnim povoleni se delaji snad na kazde stavbe a pokud se nejdedna o nejake kriticke zmeny typu zmeny umisteni stavby na pozemku ci nejake zmeny ktere maji vliv na statiku objektu nevidim duvod proc by Vam meli delat problemy. Duvodem by mohla byt památková nebo přírodně chráněná oblast, nebo treba stejny vzhled u radovek, ale pisete ze v tomto problem neni.

okna
hodnocení

Dělá to spíš dojem já jsem tady pán a kdo je víc!

martina30*

U nás byl stený problém ohledně oken polovina postavených domů musela být dřevěna a pak najednou se začalo stavět dál a ostatní už se podle toho neřídí i já se na ně vyprdla a dala si jiná okna a v pohodě to prošlo a nikdo nic neříkal.Pokud to není nápadné a neliší se to moc od jiných oken bych to neřešila a vím,že úředníci čekaj na podmáznutí.

celp*

Myslím,že by bylo dobré žádost podat.To,že stavební úřad zahájí řízení o odstranění stavby je podle stavebního zákona v pořádku,ale na základě žádosti o změnu zahajuje další řízení.Problém je v délce těchto řízení. Běžná doba je do 30 dnů,ale úředník je šikula a dokáže řízení zkrátit, ale také pěkně protáhnout.To se dá nazvat účelovým jednáním ale špatně se dokazuje.Každé nařízení musí být písemnou formou a stavebník se vždycky může odvolat k vyšší instanci.

martina30*
hodnocení

0x

Já jsem měla ,také uřčité změny v projektu,ale bylo mi řečeno,že to stačí před kolaudací uvést,ale je to pár let.*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]