Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace příborů

Od: ivulech odpovědí: 10 změna:
Dostala jsem 2 sady příboru po rozbaneni oboujsemzjistila,ze v jedné sade chybí lžíce a jsou místo nich vidličky!V obchodě jsem chtěla sadu vyměnit,ale už stejnou nemají,tak jsem chtěla vrátit peníze,ze si je koupi jinde,ale prodavačka mi oznámila,ze mi peníze vrátí pouze za jednu sadu,ze tu druhou rozbalenou ne vezmou!Co mám teď dělat s jednou sadou příborů nebo jak postupovat dál?
Děkuji za rady Iva

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kdybyste reklamovala nejdřív jednu sadu a druhý den druhou a dala půl vidliček do jedné a půl do druhé, musela vám vzít vše, ale to už je bohužel pozdě.

ivulech
hodnocení

Je zvláštní,že když jsem si chtěla vzít jiné dvě sady,tak zboží přijmou,ale jelikož jsem žádné nevybrala,tak už to vzít zpět nechce!A nakonec si příbory vzala,ale peníze mi nevrátila,ale napsala mi pára on,že tam mám k dobru peníze!Tak mi asi nezbyde než čekat až jim přijdou nějaké co bych brala!

kekeke
hodnocení

0x

Co je inzerovano na krabici, to musi byt pritomno i v ni. Pokud tomu tak neni, jde o rozpor s kupni smlouvou a obchodnik je povinen reklamaci prijmout.

hodnocení

0x

Bohužel prodavačka má pravdu, ale z lidského hlediska máte pravdu vy. Copak je to za ženskou, že to nedokáže pochopit? Myslím že s tím nic neuděláte.

k2

Pokud prodavacka neni zaroven majitelka obchodu, tak ma v tomto dost svazane ruce a nejake pochopeni jde stranou...

olaf71*

a jak jinak se dá zjistit, než rozbalením, že je uvnitř něco v nepořádku?

k2

Ale v jedne sade je vse vporadku a o to tu jde.

olaf71*

omluva,blbě jsem to pochopil

buss
hodnocení

0x

Pokud to není úplné, vymění za jinou, pokud není, tak peníze. Pokud je druhá komplet, není povinnost ji vyměnit, jen slušnost. Pokud nemají v podmínkách, že do nějaké lhůty zboží vymění, Četla jste je?

hop®
hodnocení

0x

Povinnost vrátit peníze asi není, ale zkuste se s ní domluvit, že zboží vezme zpět a Vy si vyberete něco jiného ve stejné hodnotě (nebo vyšší s doplatkem), tuto možnost jako prodavačka jistě má !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]