Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládka zámkové dlažby cena za m2

Od: salen* odpovědí: 32 změna:

Potřebuji položit do trávníku dva pruhy zámkové dlažby pro auto od garáže k vratům - vzdálenost cca 20 metrů. Dlažbu mám, jinak nic - obrubníky, kámen, písek, či co všechno tam musí přijít. Známý má takový ten malý bagřík, mohl by mi vyhrábnout potřebnou hloubku. Teď sháním někoho, kdo mi to udělá a nevím pořádně, na jakou cenu mám přistoupit. Nemáte někdo zkušenost, na kolik by to tak celkově mělo přijít? Díky

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já jsem lepil zámkovou dlažbu na betonový podklad flexi mrazuvzdorným lepidlem na chodník i šikmý vjezd do garáže, drží to i bez obrubníků.

Pokládka zámkové dlažby cena za m2
kejki3

Jak hluboký beton, jaká drenáž a jak dlouho to drží?

beton je tam nějakých 26 let, tlustý nějakých 12 cm, kvalitní - tenkrát byl cement laciný, byl dilatovaný, odvodnění bylo jenom nad vjezdem a okolo něj, a dlažba přilepená 6 let, spárovaná cementem, teda téměř vodotěsná, provoz na ní pravidelný a značný... když couvám z garáže, dostává dlažba záběr, ani se nehla... jsem spokojený

hodnocení

1x

zatrávňováky mám vedle, ALE: ten trávník nikdy není pěkný, když se po něm jezdí. Já jsem místo trávy nasypal do děr jemnou drť, frakce 4 - 8 mm, je to stále pěkné, jednotné, a ten plevel raz dva je pryč, jen co vykoukne.

Pokládka zámkové dlažby cena za m2 #2

hodnocení

0x

dva pruhy, takto je to špatné řešení a zbytečně dradé, Uvědomte si, že by jste mesel(a) mít 4x20 metrů obrubníku. Nebylo by vhodnější použít plastové nebo betonové zatravňováky?

salen*
hodnocení

Původně jsem chtěla zatravňovací dlaždice, ale dlažbu mi daroval známý, takže jí chci využít. Ale na souvislou plochu jí zase tolik není.

jabraka*
hodnocení

0x

Přikláním se k Milanovi.Aby zámková dlažba zůstala soudržná,je nutno ji do boků zakotvit.Dělá se to obrubníky,ty se musejí zabetonovat.Spočítej si cenu obrubníků a potřebného betonu.Nebylo by už lépe ty pruhy vybetonovat?Nebo udělat souvislý pruh a v něm dva pruhy z té dlažby?

JABRAKA

hodnocení

0x

doporučil bych kalkulačku a počítat. Domnívám se, že opravdu levnější bude koupit zatravňováky a položit je. Jak těžké auto po tom bude jezdit?

salen*
hodnocení

No jo, když já si to spočítat neumím. Právě jsem tady chtěla zjistit, na kolik by asi tak položení metru čtverečního zámkovky mělo vyjít. Než to zadám nějakému meloucháři. Ale máte pravdu, že to bude lepší v jednom širokém pruhu. Dlažby bych měla mít dost. A využít ji chci, když už jsem ji dostala. Auto mám renaulta - scénica.

Udělat jako rozpočet na stavbu chodníku zámkové dlažby?

alf*
hodnocení

0x

2 pruhy? 30 000 bych odhadoval a doporučil bych to co nám doporučil maník který nám měl dělat zámkovku - prostřední pás zrušit. Já tedy nakonec zámkovku odmítl, nakoupil vymývanou dlažbu a během týdne (odpoledne po práci) si to udělal sám a stálo mě to asi 10 tisíc. Nevím přesně protože jsem najednou dělal i terasu a dál chodník kolem domu. Cenová nabídka v zámkové dlažbě byla 96 000 Kč, já to zvládnul asi za 19000 plus 1200 doprava plus několik podvečerů práce.

salen*
hodnocení

Díky ... no jo, my co nemáme doma chlapa, musíme si to holt zaplatit :) Díky za info.

dneska firma řekla na 8 cm zámkovou: 150 za metr + UNC na dovoz štěrku 4-8 až pod nos, jiná 130položení +60 dovoz štěrku kolečkem

alf*

no a to je celé? Asi ne, ale už tak je to 500 metr, plus ta doprava a plus obrubníky, to je včetně hutnění?

Co jsem zkoušel tak zámkovka je tak 800-1200 metr.

kufr, (podloží) jsem jim připravil, dlažbu dal na místo, štěrk je vedle,

vložim foto

už jsem je našel

Pokládka zámkové dlažby cena za m2 #3
alf*

:)

no to je jiná, na to mohou vlítnout a pokládat strojově, to není jako babrání se se dvěma proužky cestičky

kulturista*

Ja delam zamkovku za 150 za metr+zvlast si uctuji nejake ty upravy terenu.Obrubnik za 100 za kus.Material plati vzdy zakaznik sam.

ručně, je dobře to připravit, nejdůležitější je kufr

martin48*

Dobrý den , mam starý chodník a dlažba je v něm položená asi 40 let. mohl bych jen starou dlažbu vyloupat a písek pod ní srovnat

a do toho položit novou zámkovku, bez štěrku a hutnění,? Děkuji.

petrt*

Dobrý den,rád bych se zeptal...

je složité připravit takový "kufr"? jaký ten podklad má vlastně být?k jeho zhutnění je potřeba tzv.žabky nebo je i jiný způsob?Díky za odp.-)

složitější je udělat houskové knedlíky. :)

Páč když víte jak a máte čím, je to hračka. Stačí žába, na vetší plochu vibrační válec.

petrt*

obecnější jste být opravdu nemohl.-)

snad jsou pro tuto činnost,tak jako ostatně pro všechno nějaká pravidla,věci,kterých se má člověk vyvarovat atd.,néé?

Ale Petře vy jste se neptal na postup kufru, páč bych Vám musel položit otázku, jak těžký provoz bude na zámkové?

Od toho se bude odvíjet postup i materiál.

Klidně Vám sestavím přesný postup, jako pro začátečníka, přestože je plný internet popisu jak na zámkovou. Klidně, stačí napsat a dodat potřebné informace.

petrt*

Mno,myslím,že to jaksi mohlo vyplynout z úvodu otázky,ale dobře...Jedná se o zcela běžně používaný dvorek rod.domku bez pojíždění mot.vozidly á40m2.Já na netu žádný takový postup nenašel,stačí mi pouze odkaz,kam můžu mrknout,díííky.-)

petrt*

dííky moc...-)

gabor
hodnocení

0x

posilam vam nabytku na polozeni zamkove dlažby za položeni dlažby 150kč.mč plus připravne prace 150kč.h plus osazeni obrub 120kč.mb když se rozohdnete tak mi pošlete mejl dekuji gabor

"dlažby 150kč.mč plus připravne prace" položení je jen opravdu položení, nebo vyrovnání poslední vrstvy štěrku 4/8mm?

ladik*
hodnocení

0x

No na koli zalezi jestli je budete platit od hodiny nebo od metru ja osobne bych platitl od metru a pak zalezi od kud jste podle toho se urcuje cena no kdyby jste vhtel udelat tak napiste dekuji naschle

zámková se účtuje za metry, nikoliv v hodinovce.

Copak, nebo kohopak mi připomíná tento text?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]