Nejste přihlášen/a.
Čau,chci se zeptat,co můžu řídit se sk.B(teda kromě auta)? Dřív se zapisovala do ŘP i skupina AM spolu s B a teď to tak není.Můžu teda řídit např:babetu atd..(do 45km/h)Díky
Na internetu jsem hledal,a pořád mi to není jasný.
No já jsem našla toto : Řidičský průkaz skupiny B
Řidičský průkaz skupiny B opravňuje k řízení motorových vozidel jejichž maximální přípustná hmotnost nepřevyšuje 3,5 t s maximálním počtem 9 osob včetně řidiče + přívěs do 750 Kg. Dále opravňuje k řízení traktorů a samojízdných pracovních strojů o maximální přípustné hmotnosti do 3,5 t. Nově také opravňuje k řízení motocyklů a mopedů, jejichž max. Konstrukční rychlost nepřevyšuje 45 km/hod..
Od příštího roku by mělo platit tohle : Ministerstvo dopravy plánuje změny v pravidlech pro motorkáře. Na motorky s objemem motoru do 125 kubických centimetrů s automatickou převodovkou budou moci usednout od začátku roku 2012 i šoféři aut bez zkoušek na motorku. Zpřísnění čeká naopak ty, kdo chtějí jezdit na silných strojích.
řeší to paragraf č.81 příslušného zákona, stačí si přečíst jeho poslední znění a bude to jasný...tady se to řešilo asi 10x, musí se to přečíst důkladně a vyložit zákon minimáně gramaticky...AM jako samostatná skupina uvedena po jedním z písmen je obsažena v B-éčku, protože je "pokryta" jeho definicí a současně tato (B) definice příslušné písmeno popisující skupinu AM nevylučuje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.