Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošetření prahů - oloupaný lak

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Na spodní části prahů (vedle podlahy) se objevila místa, kde se lak oloupal (třeba plocha 10 x 10 cm) a plech zrezivěl. Postačí, když tato místa očistím od koroze, natřu základní antikorozní barvou a pak Resistin Carem? Nebo je lepší základ a navrch stříknout sprejem normální opravný akrylátový lak?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Tak očištění na zdravý plech je jasné, otom se zmiňovat asi nemusím. Po očištění natřít základovkou , já osobně na tato exponovaná místa používám polyuretanovou dvousložkovou barvu. Po vytvrdnutí barvy stříknou nějakým UBS (používám Dinitrol). Buď se práh nechá černý a nebo se ještě lakuje. Pokud se má lakovat tak je potřeba použít UBS přelakovatelný, třeba Dinitrol 447.

kucera-autolaky-ppg.cz/...

Těch výrobců je víc tak kouknout co je u vás v prodeji, jinak postup bude stejný. Někdo nanáší UBS přímo na očištěný plech, osobně používám ještě základ jak jsem psal.

hodnocení

Díky, dávám bodík. O tom USB jsem vůbec nevěděl a ta cena toho spreje je také přijatelná. Co říkáte, když pod něj dám normální rychleschnoucí antikorozní šedivku?

ar*

Pokud to nebude syntetika, tak by to šlo. Jen ještě, pokud se použije sprej tak je potřeba na každý práh jeden, při použití kartuše a pistole na podvozky stačí jedna kartuš.

doplněno 02.05.11 21:31:

U syntetiky je problém, že se po nástřiku další vrstvy materiálu, který není syntetický "zvedne" a pak se to časem začne loupat. U lakovaných dílů se rovnou krabatí. Lepší je ji u aut nepoužívat.

hodnocení

Ta šedivka, co mám je normální rychleschnoucí antikorozní sysntetická základní barva. Ta se pod ten Dinitrol nehodí? A proč? Mě se zdá velmi kvalitní.

hodnocení

2x

Mnoho mých známých má velmi dobré zkušenosti s Alkyton Penetrátor šedý nebo červený. Jednosložkový, penetrační, alkydový antikorozní základ. Aplikace na ručně očištěný povrch. Při zasychání vytlačuje vzdušnou vlhkost z povrchu a uzavírá korozi. Aplikace i na zavlhlý podklad... Sám ho chci letos vyzkoušet.

jarda3*
hodnocení

0x

Jako zespoda? Tam dlouho stejne nic nevydrzi... Ale zaklad je to asi poradne ocistit a pak nejaky nater - ten rezistin neni ale nic moc, jsou drazsi a asi podstatne lepsi natery na spodek.

vaclav*
hodnocení

0x

Slušný e-shop ohledně tohoto je na www.mojelakovna.cz , je tam i kontakt,tam Ti poradí i pošlou na dobírku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]