Nejste přihlášen/a.
Na spodní části prahů (vedle podlahy) se objevila místa, kde se lak oloupal (třeba plocha 10 x 10 cm) a plech zrezivěl. Postačí, když tato místa očistím od koroze, natřu základní antikorozní barvou a pak Resistin Carem? Nebo je lepší základ a navrch stříknout sprejem normální opravný akrylátový lak?
Tak očištění na zdravý plech je jasné, otom se zmiňovat asi nemusím. Po očištění natřít základovkou , já osobně na tato exponovaná místa používám polyuretanovou dvousložkovou barvu. Po vytvrdnutí barvy stříknou nějakým UBS (používám Dinitrol). Buď se práh nechá černý a nebo se ještě lakuje. Pokud se má lakovat tak je potřeba použít UBS přelakovatelný, třeba Dinitrol 447.
Těch výrobců je víc tak kouknout co je u vás v prodeji, jinak postup bude stejný. Někdo nanáší UBS přímo na očištěný plech, osobně používám ještě základ jak jsem psal.
Díky, dávám bodík. O tom USB jsem vůbec nevěděl a ta cena toho spreje je také přijatelná. Co říkáte, když pod něj dám normální rychleschnoucí antikorozní šedivku?
Pokud to nebude syntetika, tak by to šlo. Jen ještě, pokud se použije sprej tak je potřeba na každý práh jeden, při použití kartuše a pistole na podvozky stačí jedna kartuš.
doplněno 02.05.11 21:31:U syntetiky je problém, že se po nástřiku další vrstvy materiálu, který není syntetický "zvedne" a pak se to časem začne loupat. U lakovaných dílů se rovnou krabatí. Lepší je ji u aut nepoužívat.
Mnoho mých známých má velmi dobré zkušenosti s Alkyton Penetrátor šedý nebo červený. Jednosložkový, penetrační, alkydový antikorozní základ. Aplikace na ručně očištěný povrch. Při zasychání vytlačuje vzdušnou vlhkost z povrchu a uzavírá korozi. Aplikace i na zavlhlý podklad... Sám ho chci letos vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.