Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzlý zámek a zamrzlé dveře

Od: plech* odpovědí: 3 změna:

Ahoj :) zrovna včera jsem tenhle problém řešil a tak mě napadlo se tu optat, jak tohle řešíte Vy, když se Vám to přihodí? :)

Moje řešení bylo sice značně barbarský, ale funkční:

1) po zjištění, že je zamrzlej zámek jsem zjistil, že rozmrazovač je inteligentně v autě :D, takže sem si došel pro sirky, pár jich u zámku vypálil a už šlo odemknout :)

2) zjistil sem, že sou přimrzlý i dveře, takže po chvilce koumání sem si došel do krámu pro nejlevnější vodku (nutně sem potřeboval odjet a nebyl čas řešit něco jinýho...) a pěkně sem polil veškerý těsnění kolem dveří a snažil se jí dostat bšude, kde to mohlo přimrznout. Po 15-ti minutách od příchodu k autu sem startoval :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

1x

Ahoj, ty gumy a karoserii kde gumy doléhají umyjte lihem. Po usušení gumy natřete tímto přípravkem.

Zamrzlý zámek a zamrzlé dveře
marabu*

nebo silikonovej olej ve spreji:)

striknout..hadrem rozetrit..staci tenka vrstvicka..

a timhle olejem se daji chranit rizne gumove povrchy, dale i panty dveri pred korozi a elektricke kontakty atp...

A pokud nemas central (a ani treba dalkovy start, ci topeni nezavisle, ktere auto prijemne vyhreje), tak mit lahvicku rozmrazovace zamku na klicich no;)

Filip

doplněno 05.12.10 12:29:

jinak ta vodka-to musela bejt vonavka..:D napriklad kdyby po par metrech bylo: Dobry den pane ridici, silnicni kontrola...:D

ar*
hodnocení

1x

Plech, pro příště, než zapalovat sirky u zámku, je jednodušší a i rychlejší nahřát klíček, Na těsnění dveří je dobré to co napsal 1jara, popřípadě toto znackoveoleje.cz/... Na silokonový sprej u automobilu raději zapomeňte tento univerzání výdobytek socializmu , který mnoho lidí používá na všechno je k prdu a hlavně určen na jiné účely. Navíc v létě olej rychle vysychá a v zimě naopk zatuhne. Pokud olej tak Konkor a do zámku grafitový olej

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]