Nejste přihlášen/a.
bez ohledu na značku a model-radiátory topení jsou vesměs stejné a vesměs jsou i nejnižším bodem celého okruhu,takže bohužel se stejně tak i zanáší bordýlkem(usazeninami oxidace apod.),který se chtě nechtě-i přes použití antikoro,antifreeze a anti bůhvíco vytváří...Takže jedině vypustit okruh,vyoperovat radiátor topení-propláchnout tlak.vodou(ideální je sprcha,resp.tlak vodovodního řadu),nalít 2-3 litry octa(podle toho kolik se vejde-prostě do plna),utemovat a nechat dva dny působit-pak opět proplach a nebudete stíhat co všechno je možné mít v radiátoru-no a pak už zpětná montáž a máte mou garanci,že neudržíte ruku na výdechu vzduchu v kabině při max.teplotě topení-už jsem to x krát absolovoval(pravda v létě) a fakt to spolehlivě funguje-narozdíl o všech možných a nemožných zázračných přípravků-ty usazeniny prostě musí ven,jinak je to o ničem(a náklady pár kaček)...Při té příležitosti-odstávky auta,by bylo fajn udělat totéž i s chladičem vody...Anebo podle potřeby využívání auta buď koupit radiátor nový-nevím co stojí,ale asi dost,anebo sehnat na aukru,vrakáči jiný-absolovovat vyčištění viz.shora a pak "jen"(je to trošku pakárna) vyměnit...
kolegovi sem poradil překrytí části chladiče (ASTRA TDi) překližkou,stěžoval si, že to netopí. Až to udělal pochvaloval si jak tam má krásný teplíčko, zkuste to také. Aplikoval jsem překrytí části chladiče také u TDi fabie a jednoznačně to topí líp. Autu titož je ubíráno méně tepla v zimě a tím jej zbyde více na topení. Pro Automechaniky to zní asi bláznivě, ale loni v minus 22st si kolega stěžoval že TDi vůbec nemůže zahřát a já si vesele topil na plus 22st ve voze a hodnota teploty motoru stálá =90st. Prostě motor se v minus deseti příliš zbytečně přechlazuje. můj laický názor.
Miramira, proč bláznivě? Zlaté časy kdy měly auta rolety před chladičem. V prvé řadě je nutné mít ,ale dobrý termostat a odvzdušněnou soustavu. To by měl v prvé řadě charozs překontrolovat.
A co takhle zabalit auto do peřin? To by mu bylo teplíčko.
Nejlepší je radit a pak se přiznat, že jsem lajk.
Čau
no, to jsem ale napsal jsem dva příklady, kdy se mi to osvědčilo.! Myslím, že ste si to asi nepřečetl "pane chytrej". . A psal jsem ať to tazatel zkusí. Rozhodně bych nezačal apriori rozebíráním chladící soustavy motoru, víme. Nejraděj zde mám reptaly.
Já bych to neviděl až tak černě že to bude radiátor, myslím si stejně jako (janmega) že to bude ten termostat je to v tomto období naprosto běžný problém(jsou dva druhy problému s termostatem, bud auto vaří a nebo se nedostatečně ohřívá díky čemuž netopí) u vás je to ten druhý případ, výměna termostatu je u většiny Automobilu jedoduchá problém je že se musí upouštět chladící kapalina. Takže bud servis anebo v domácích podmínkách pokud doma, tak můžete termostat dát povařit do nádoby a pozorovat jak se otevírá (nesmí se dotýkat stěn, takže ho tam dejte přes nějaký provázek apod..
chlapi nechci být špatným prorokem,ale termostat,respektive jeho správná funkčnost se projeví ještě před příchodem mrazů-čili tazatel by už dřív odhalil-podle teploměru v autě,nevystoupal by na provozku(v horším případě úniku páry z pod kapoty)-ale topení,jeho opravdu 100% činnost,výkon dřív než v mrazu neodhalíte...Byl bych i kvůli tazateli raději abych se pletl,ale obávám se ze zkušeností,že se nepletu...Uvidíme...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.