Nejste přihlášen/a.
Bud mas pricpane vstrikovace, coz se muze stat... nebo se Ti vysypal katalyzator a motor se dusi. Ten samy efekt, jako kdyz to pricpes hadrou. Zkus odmontovat svody, nekde hned u hlavy. Pozor, bude to rvat jako prase, ale to prezijes.
Pokud na volnoběh a do určitých otáček jde normálně, tak jsou, podle mne, pouze tyto možnosti:
1. omezený přítok paliva, vstřikování
2. špatná funkce škrtící klapky
3. Zanesený výfukový systém (filtry, tlumiče)
Pokudm jsem četl, něco jsi již prověřil. Ale opravdu bych ještě zkusil, zda není zacpaný koncový tlumič výfuku. Je to sice "banální", ale kdysi dávno se mi stalo obdobné. Na dovolené v Jugošce, s karavanem, při jízdě do kopce se sesunula vnitřní rez do zadní části a ucpávala výfuk. Na volnoběh OK, při pomalé jízdě OK, ale při přidání plynu ztáta výkonu a otáček. Odmontoval jsem jej, vysypal rez a bylo vyřešeno.
BKY? Závady DTC? Načte se readness? Co nevyhovuje v kódu readness?
Tlak paliva?
Nájezd km?
...
Podle videa bych se zaměřil i na EGR
...
už čtu AZD a 237tkm
Jestli používáš VAG nebo VCDS, tak je tam při volbě motoru a načtení jednotky tlačítko readness. Ten dej.
Ale s tím nájezdem a jak to bafá z odvětrání to vidím na mechaniku motoru. Minimálně gufera na ventilech.
...
V pravém sloupečku rozšíření funkcí dej přizpůsobení a v něm vyber kanál, kde jsou lambdasondy. Tuším 034 043 a dej spustit. Zmáčkeš brzdu a proveď test. Teplota katu (měří lambdy) musí být nad 400C, tak je klidně ohřej zvýšenýma otáčkama 2000 - 4000
Pokud pístní kroužky budou OK, tak bych přehazoval hlavy. Bude to jednodužší a navíc zjistíš příčinu. U nového motoru zase zjistíš, zda má vpořádku ventily a zda těsní.
Tím pádem i nové rozvody a je klid.
Palivový systém lze vyloučit. - stříknutím se to zhorší..
.
může to být klapkou, psal jsi, že to zkontroluješ...? ( je mechanická nebo servo?)
.
ucpaný kat nebude mít ostré omezení otáček, spíš pokles výkonu...
.
Podle mne bych řekl taky ten EGR. S tím nemám tolik zkušeností.
Čekal bych, že řj by dneska měla umět zaseklý egr poznat, pokud funguje jako servo, ale možná se pletu.
.
Není cítit z výfuku benzín? ... vadná váha ... zkusit odpojit
.
Na tom videu byl plyn sešlápnut postupně nebo naplno?
Teď jsem viděl to druhé video,
ty komprese budou určitě totálně v háji, v lepším případě podpálené ventily...
Změřil bych komprese, pak sundal hlavu, ale to už myslím psal asd a gumidek.
já ten motor neznám,
zkušenosti mám jen z motorů, co jsem spravoval sobě nebo známým. A takovýto typo jsem dopodud nezažil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.