Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kolika let jako spolujezdec?

Od: andromeda* odpovědí: 11 změna:

čus lidi možu sedět v autě vedle řidiče od 12let roků nebo je to nejak jinak predem dik...:)

doplněno 01.04.10 18:55:

jo a myslim auta skoda octavia r.v.2005 a mitshubisi pajeror.v.1989

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Ještě je to podmíněno výškou, tuším;)

doplněno 31.03.10 18:19:

§ 6
(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen
a) být za jízdy připoután na sedadle bezpečnostním pásem, pokud jím je sedadlo povinně vybaveno podle zvláštního právního předpisu 2),
b) nepřepravovat ve vozidle kategorie M1, N1, N2 nebo N3 2), které není vybaveno zádržným bezpečnostním systémem,
1. dítě mladší tří let,
2. dítě menší než 150 cm na sedadle vedle řidiče

doplněno 31.03.10 18:20:

Zde jsem čerpal: business.center.cz/...

nu*
hodnocení

0x

pokud máš 150cm a více, tak ano

ar*
hodnocení

0x

Věková hranice dítěte na přední sedačce už není stanovena ( mám dojem asi tak 4 roky) Vše se jen odvíjí od váhy a výšky Děti které váží do 36Kg a měří do 150 musí pužít autosedačku. Na které sedačce sedí je jedno.

andromeda*
31.03.10 18:41
hodnocení

diki lidi

hodnocení

0x

andromedo, odpovědi poradců jsou nepřesné a zavádějící. Doporučuji přečíst celé ustanovení §6 zákona 361/2000.

Páč se musí nejdříve stanovit jaké vozidlo. Klidně v tomto autě můžete sedět, ale u dědy v autě nemůžete.

Každopádně v modernějších autech může ve předu sedět i měsíční dítě!

ar*

Milane samzřejmně každý předpokládal že auto je vybaveno bezpečnostními pásy. A když už budeme důslední tak měsíční dítě může sedět v sedačce ,ale pokud je modernější auto vybaveno airbagem tak musí být vypínatelný.

A proč by nemohla sedět u dědy třeba má fungl nový Mercedes.;)

papene*

*smich*Pásy mají snad už všechny auta, nebo né?

Adresa toho dědy by nebyla?:D

cyril*

Asi ne. Sám vlastním 31 let starou Škodovku a ta žádné pásy nemá!

are, :) děda je šikulka a nechal si starou volhu!

ar*

Člověče tu chci časem sehnat na veterána. Původně jsem přemýšlel o nejkrásnějším českým autě T603 ,ale ta už je pro mně cenově mimo. Ta Volha je taky ale pěkná

ar*

Tak jsem ještě pohledal. Třeba tady rozhlas.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]