Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šli byste do toho?

Od: martinna* odpovědí: 26 změna:
26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

4x

10 let, 100 000km a 100 000Kč, to jsou nejčastější ojetiny. Můj názor je, že je lepší si buď min 50tis přidat a za to pořídíte podstatně lepší auto, nebo naopak 50tis slevit a koupíte sice šunku, ale alespoň ne draho.

Na pohled to vypadá pěkně, ale za půl dne práce s čistícími prostředky jde udělat na pohled pěkné auto i z vraku. Konec konců je to téměř 13 let staré auto a to dle automobilové lobby patří dávno do šrotu.

Bohatá výbava je u takhle starého auta spíš zápor než klad, připlácíte si za zdroj možných problémů. Co tam není, to se neporouchá.

Při 140tis to určitě nebude "sednout a jezdit", to bude chtít čepy, brzdy... v servisu minimálně 20tis.

No a jednoduché české auto? To je snad vtip :), jedním dechem se vytahuje, co vše to má za výbavu a pak řekne jednoduché, no a že český je jen název, to snad víte taky.

Netvrdím, že je to podvod na zákazníka, ale průměrné auto za průměrnou cenu, pouze pán je dobrý obchodník (žeby až spekulant?)

martinna*
hodnocení

Makk: i když jsem už přestala na toto téma diskutovat tak mi to nedá. Děkuji-toto je nejlepší odpověď ze všech. Krásně vysvětleno:poměr cena/stáří+km. Tato odpov. rozhodla. Děkuji,rozhodla jsem se jít do novějšího +- 200 t. nebo do nové Dacie. Inv. vozík pro manžela tam narvu,vysoký posed abych ho tam usadila a na moje ježdění po okolí na výšlapy bude ideál. Do jara čas.

makk

Pokud nehodláte najezdit 100tis km ročně, tak ta Dacia není úplně blbej nápad. Případně se koukněte na auta po operačním leasingu. 1-3 roky stará auta s celkem prokazatelnou historií.

Můj názor je buď nové auto, nebo totální vrak :). Manželka má nové a já mám vrak 20 let starý, který se koupil za 6000Kč, cca 15000Kč jsem do toho vrazil a za 9 let provozu jsem do toho krom oleje koupil jen zadní ložisko za cca 1500.-

BTW píšte, že manžel je invalida, to by mohl dostat i nějaký příspěvek od státu ne? A ten nejspíš bude jen na nové auto.

k2

@makk:auto z operaku ani nahodou, to je akorat tak casovana bomba...

hodnocení

1x

Ne, tento model Fabie se mi nelíbí, ani ta barva, tak jsem ani parametry nestudoval. Ale všeobecně, pokud ojeté, tak na vlastní oči, důkladně "osahat" a známého mechanika sebou..

hodnocení

1x

Nevypadá to špatně. Pro srovnání se podívej tady.

doplněno 05.01.21 23:09:

@martinna: V cenové relaci auta, na které se ptáš, jsou tam nájezdy srovnatelné, nic šíleného.

doplněno 05.01.21 23:16:

A 140 tisíc u tebou vybraného není moc?

martinna*
hodnocení

Díky,ale tam jsou šílené nájezdy KM. bojím se abych jen nevrážela finance. Chci něco menšího kde vejde inv. vozík do kufru-benzín do +- 110 000

martinna*
hodnocení

No nevím...150-200t. km se mi zdá dost,ale co můžu chtít okolo 100 t:)

martinna*
hodnocení

Tak poraď...díky

k2

@martinna:tak zajdete do nejakeho bazaru. Natoci Vam na tacho 120tis a dodaji i servisku. Budete pak spokojena?

martinna*
hodnocení

*zed*děkuji všem...uzavírám diskuzi

radis
hodnocení

1x

Zaměřil bych se na reálný stav vozidla - kilometry bych tolik nesledoval. Vozidlo s 250tis.km provozováno po dálnicích v rukách slušného řidiče může být v mnohem lepším snavu než vozidlo s 50tis.km, které celý svůj život jezdilo po Praze - s tímto motorem nejspíš způsobem plyn až na podlahu. Nehledě na to, že bohužel tyto vozidla patří mezi nejstáčenější.

Zajeďte se na auto podívat. Nafotit lze hezky i největší vrak. Po příjezdu možná zjistíte, že v autě bouchá, spojka zabírá nahoře, motor celý klepe a interiér je technicky v rozvalu. U vozidel v této cenové relaci je třeva počítat s dalšími investicemi - jde již o staré auto (13let se na technice odrazí).

asd1
hodnocení

1x

Za ty prachy ani omylem, 100k za 12 let starou ojetou pikslu... Tohle tak za 50k, pokud je opravdu v top stavu.. Jinak motor 1,4 63 kW je asi nejlepší motorizace Fobie (ale znám i lepší motory, třeba 1,4 od Fiatu, např. v Puntu..)

k2

Pokud mate dostatecny zdroj Fabii 2. generace s 1,4 63kW v TOP stavu za 50 tis., zacnete je prodavat. Lidi Vam doslova utrhaji ruce...

asd1

U Fobie je příplatek za "das auto" ;)

Za 50k jsem kupoval 8 let starýho kombíka Focuse v top stavu, teď má 16 let a pořád v pohodě jezdí bez zásadnější opravy (spojka, rozvody, brzdy, pár čepů tj. spotřebák)

Podobně třeba Fiat, Citrón, Pažout - za 50k koupíš slušný auto srovnatelný s tou Fobíí za 100k nebo i lepší.. Moc nechápu co lidi na škodofkách vidí, drahý a že by to bylo míň poruchový než levná konkurence to je blbost.. A lidi to vychvalujou i když v tom maj HTP a generálku motoru za sebou.. Servo, kabeláž, spotřeba oleje atd. atd. rozhodně to nejsou bezporuchový auta, blbý výhled, sedáš jak do vany, úzký kufr, podvozek nic moc (s Focusem se nedá vůbec srovnávat)...

k2

Srovnavat Fabii s Focusem je dost nefer. Focus je proste auto o tridu vetsi a od toho se samozrejme odviji dost nevyhod mensi fabie. Kdybych byl skarohlid, zeptal bych se, zda Focus jeste neshnil.

Ja se rozhodne neradim mezi priznivce Fabie. Respektive neni to objektivne spatne auto, ale za ty prachy lze rozhodne sehnat lepsi. Ale ceny jsou jake jsou. Proto mi "Fabie v top stavu max za 50" prijde jako vykrik do tmy, trzni cena je proste jinde, at uz to je opodstatnene nebo ne...

asd1

No právě, o třídu lepší auto (i když papírově např. pojišťovny je řadí do stejný kategorie *smich*) Ještě neshnil, ale musí se udržovat, rezne to jak Ford.. ale 16 let starý Fobie taky bez koroze moc nejsou. Narážka na prostor - porovnej Fabii a Punto jak jsou prostorově řešený, např. Fabka podběhy do kufru a Punto kufr širokej, výška posezu, výhled..

Nekoukám na to jako dobrá Fabie za 50k (tou souhlasim že za 50k jsou olítaný šroty), ale jako dobrý auto za 50k (a to seženeš v pohodě, jen to málokdy je koncern..). A připlácet 50k za nápis Škoda mi přijde ujetý.. Nebo rozmar milionáře.

petrovic
hodnocení

0x

Ano, sel. Pokud se Vam libi, vyhovuje Vasim pozadavkum, tak jo.

Zajímavé je,že inzerát vidělo 5000lidí a nikoho neoslovil.

petrovic

Jo, tak toho jsem si nevsiml. Pravda je, ze to je napsane moc slunickove. Ale takto mluvi o svych autech predevsim skodovkari, jeste lepe primo octavkari. To dle mych osobnich zkusenosti jsou lidi, pro ktere jsou ty auta a znacka jakousik modlou.

hodnocení

0x

Vypadá (na Fabii 2) dobře. Ovšem styl psaní (CAPS LOCK) nebo "NUTNO VIDĚT A SVÉZT SE" v inzerátu by mě trochu odrazovalo :) on snad někdo kupuje auto, aniž by je viděl a svezl se?

martinna*
hodnocení

Proto se tady radím a moooc přemýšlím...líbilo by se mi Berlingo,má vysoký posed. Ale trošku zachovalé se nevejde do mé cenové relace.

jm
hodnocení

0x
Koupil jsem o 50% dražší auto než byla auta daného typu cca stejného roku. Protože mělo najeto poctivých 15000km a stav byl jako nový, i když bylo přes 10let staré. Dnes přes 33tis a leju jenom benzín a vyměnil jsem olej.
U té fabie je nájezd dost na hraně nutného servisu. Záleží co všechno už servis udělal a jak to bude doloženo.
doplněno 05.01.21 23:27: Jo a cena.. nebyla to škoda, zaplatil jsem 75000,-.
Digitální klima, nové rozvody a baterie, nové zimní a skoro nové letní na hliníkových discích

hodnocení

0x
Tenhle motor neni špatnej a da se říct že se škodovce i povedl znamej ho má v léta v romstru a jen udržba
Neni to na žadný závodění ale při slušným zachazení ti vydrží léta
Auto jako takový je docela malí na muj vkus do kufru pořadně nic nedáš
Klidně se na to jed podívat za to nic nedaš vem si sebou mechanika nebo si poblíž domluv prohlídku na stk
S koupí nespěchej aut je dost a moc se ted neprodávaj a dost toho co se prodáva sou jen naleštěný šroty po udajně starým dědovi z německa *smich*
Schaněli sme sestřence auto taky fabii a co sem objel tak mi par lidí řeklo že sme první po pul roce kdo zavolali a dokonce se přijeli i kouknout *smich*

xemofob
hodnocení

0x

je to předražené minimálně o 10tisíc, právě proto až moc nablýskané, raději bych koupil levnější špinanvou se stejným nájezdem, hlavně ne kombíka, k čemu vozit zbytečně vzduch

nigi
hodnocení

0x
Minimálně podívat bych se jel. Je potřeba počítat s investicí do nových rozvodů (cca 10tis).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]