Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letni smes v odstrikovacich v zimě

Od: kokys odpovědí: 13 změna:

Zdravim a obracim se jeste s jednou radou. Po koupi noveho auta jsem zjistila, ze v nadobce na ostrikovani byla letni smes a ta ted zamrzla, moc ji tam bejt nemohlo, protoze blikala kontrolka a ja koupila sice hned v den koupe zimni smes, ale ta letni zamrzla. Dekuji za rady co ted s tim

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

kapalina vesměs zamrzá v tryskách na konci. Zahřejte auto na 90st a pak přikrejte dekou kapotu motoru (vč trysek!) všecko pěkně rozmrzne. Pak to vyšplíchejte na skla co to dá. Zadní ostřik asi bude zamrzlý do oblevy. Tam tožiž teplo nevytvoříte. *plac*

ar*
hodnocení

3x

Kupte zimní smněs -40 ohřejte ji stačí nějakých 40-50stupnů nalejte ji do nádobky na dolévání. To co je v nádobce zmrzlé tak rozpustí a promícháse a až pojedete a od motoru se ohřejí hadičky a ostříkovače tak to jednoduše prostříkejte

kokys
hodnocení

Dekuji panove, ale garaz nemam a autem jsem dnes najela cca 100km a ostrikovat jsem stejne nemohla, proste to neslo, naleju tam tedy tu zimni smes, ale musi se nejak dostat do hadicek a tam se jen tak nedostane kdyz je to tam zamrzle, chci najit jiny zpusob nez se hnat s fenem a tak, nejaky zpusob jednoduchy, necham zitra auto ohrat na provozni teplotu, naleju zimni smes do ostrikovacu(cca 3litry mam) a zacnu foukat na ty konce ostriku kde se voda ostrikuje. Kdyby byla garaz, nechala bych si to ohrat, ale neni, tak mam hold smulu...o letni smesy nechci uz taky slyset, budu vzdy lit pouze zimni smes

slonbonjohn*

Ještě je jedna možnost, tu jsem proved před třemi roky. Zajel jsem do podzemních garáží v Intersparu, tam je poněkud tepleji, než venku, šel jsem nakoupit, dal si v baru kafe, auto orazilo, dolil jsem tu zimní směs a domů jsem už ostřikoval.

jabraka*

Skvělý nápad,taky ho musím zkusit!Ale dobré je nalít do nádržky trochu lihu,a prostříknout ty trubičky.Líh zabrání zamrznutí v budoucnu.

JB

jarda2*

A co myslite, ze je v tech modrych zimnich kapalinach, jako nemrznouci slozka ;)

jabraka*

Samozřejmě etanol,někdy isopropylalkohol,také glycerol, propylenglykol,pak různé tenzidy a destilovanou vodu.

JABRAKA

kokys
hodnocení

S tou podzemni garazi je to opravdu skvely napad, ale u nas zadne takove neni, pouze se zatim stavi. Naleju tam tu zimni smes, mam ji v aute a pak rozehreju ty konce kudy to ostrikuje az bude motor na provozni teplote, vse se ohreje a bude to snad dobre, ma si pry vyrazne oteplit*ua* takze kdyz to nebyjde, pockam si jednoduse na lepsi pocasi...

sf*
hodnocení

1x

S autem do teplé garáže a až to rozmrzne tak motorkem tu letní směs vystříkat. Pokud ji tam nebylo moc, zůstala jen v motorku a ten zamrzl.

slonbonjohn*
hodnocení

1x

Dolejte neředěnou na min.-20 a při delší jízdě je šance, že se vám voda v nádržce ohřeje od motoru.

doplněno 18.12.09 19:48:

No, já jsem to tak musel dnes taky udělat ...

unaveny
hodnocení

0x

Jo tohle jsme řešili dneska v práci, poštěstilo se kolegovi :) No on to vyřešil tak, jelikož nemá možnost garážovat, že tu nádobku se zamrzlou letní směsi ohřál od motoru. No prostě chvilku jezdil až to rozmrzlo. Pak ji všechnu vystříkal a o letní směsi už nechce nadosmrti ani slyšet :)

raadek*
Pokud nemate v techto mrazech kde auto ohrat, muzete zamrzla mista lehce ohrat horkovzdusnou pistoli nebo, ve vasem pripade, spise fenem. R.

jarda2*
hodnocení

0x

No co, me to taky pred tydnem zamrzlo, cekam na oblevu, zatim v pohode... Jezdim jen po meste a pres vanoce to nebude jinak ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]