Nejste přihlášen/a.
Chováme králíky,když nastřádám více jater, dělám je na cibulce, zadělávaná atp. V poslední době se mi 2x stalo, že hotový pokrm byl hořký (podotýkám, že to nebylo vyteklou žlučí při kuchání, játra neměla ani žádné skvrny či hrudky), nevíte ,čím byto mohlo být, nějakou nemocí?
Některým sousedům, co chovají králíky, se občas stávalo, že játra po udělání jsou hořká. Dostala jsem 15 kousků jater z králíka, na testování. Část jsem udělala na cibulce, část obalila, v mouce, pepř a orestovala. Při sezení, každý ochutnal, žádná játra nebyla hořká. K vaření používám jen kuřecí a králičí játra. V místě, kde se vyřízne žluč, vyříznu i trochu jater kolem. Když se někdy podíváte, na místo, kde je žluč, jsou ty játra jiné. Také vyřezávám všechny cévky. Nikdy si už nikdo nestěžoval, že má hořké jídlo z jater. Jen moje zkušenost.
Při zpracování jater je dobré si prohlédnout celé játra a vše, co se vám nelíbí, to znamená, když barva je jiná než okolí, oříznout. Do mléka játra nedávám, ale mohou se dávat. Uvidíte, určitě příště, játra už nebudou hořká.
Moc děkuji za radu, posledně jsem se hodně zaměřila na odstranění veškerých žilek z jater, dokonce jsem ždibek syrových ochutnala, zda nejsou hořká, příště je zkusím ještě namočit do mléka. Docela mě to rozladilo, protože je to opravdu pochoutka.
Zdravím, nezhořkla cibule nebo játra až při smažení? Že by králik mohl mít žloutenku?
doplněno 11.04.12 15:22:Připálená cibule nebo játra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.