Nejste přihlášen/a.
Když používáš drtič, tak asi těžko můžeš očekávat jiný výsledek.
Můžeš zkusit upravit drtič (nižší otáčky, méně nožů, krátké zapnutí drtiče). Po každém zapnutí musíš obsah vysypat a přesít. Tím oddělíš velké kusy (které budeš drtit znovu) od těch, které mají správnou velikost, propadnou sítem a už se drtit nebudou.
Pokud máš třeba načkadlo na kosti, tak můžeš zkusit rozmačkat pečivo na něm. Třeba to bude fungovat.
A bylo by dobré vědět, jaké další strojní vybavení (kromě drtiče) máš doma.
A jako poslední možnost je vždycky pečivo místo drcení namočit do nějaké nádoby a slepice si uzobnou to, co chtějí.
Mě stačí dát na štotovník sítko s příslušnou velikostí děr, pak jakmile kousky dosáhnou správné velikosti, vyletí přes síto do nádoby. Pokud máte šrotovník bez sítka, tak je to složitější, trochu pomůže drtit po menších dávkách a kratší dobu. Jinak já slepicím vše šrotuju na velikost spíš max 3mm a nemám problém.
Jemnou struhanku můžete zamíchat do vařených brambor, pokud jim vaříte, případně slupek z vařených brabor, které jste potřebovali na bramborový salát, nastrouhané řepy (až bude), nebo nasekaných zvlhčených kopřiv.
--------------------
Pozor na namočené pečivo a chleba, v případě hodně vody mohou mít průjem a tím potom znečištěná vajička.
A druhak, příliš měkké stravy zapřičiní típek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.