Nejste přihlášen/a.
Již druhým rokem přicházíme o úrodu,předloni jsme usuzovali,že příčina je ve skladování. Loni se hnědnutí objevilo již na jablkách na stromě.Jablka jsou pozdní,vzhledově krásná. Poškození není vidět,až po rozkrojení.Chut je nahořklá. Ostatní jabloně jsou v pořádku.
Každopádně půjde o fyziologickou chorobu v důsledku nedostatku vápníku nebo bor. Při silnějším vápnění může dojít k problémům s dalšími prvky, jejichž přijmu nadbytek vápníku vadí. Jde zejména o draslík a řadu mikroprvků. Při nedostatku draslíku mají také jablka špatnou chut. Na nedostatek boru reagují jablka deformovanými plody a případně i tím, co popisuječ, peckoviny špatně vyvinutými nebo půlícími se peckami.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.