Nejste přihlášen/a.
škraloup se nesmí propadnout - někteří ho odstraňují "neprodleně".. my až při "slévání"z 300 litrových nádob ... Do kvasu se dává jen ovoce, žádné halouzky, listí atd. Kvas pak někteří pálí vč. pecek, já to "cedím"jen v případě meruněk. Pecky v palírně pro nutnou ekologickou likvidaci navyšují cenu za pálení, ale bez pecek slevu nedostanete...
U jiného ovoce pecky neřešte. U meruněk doporučím kvasit s peckou (někdo vypeckuje ještě při vytváření kvasu). Pecka dá kvasu chut. Pálit pak bez pecky - ty po vykvašení přidávají hořkost.
když propadne, je dobré kvas přelít jinam a škraloup vyhodit - když to tam někdo nechává, traduje se, že kvas zoctovatí a nevypálíte nic - osobně tu zkušenost nemám...
Kvašení by nemělo trvat déle,jako 7 týdnů.Měla by se dodržet teplota ,ta by se měla udržovat kolem 15 stC.Při vyšších teplotách mohou vznikat octové kvasinky,při nižších zase kvas kvasí pomalu.Jestli je,nebo není na povrchu deka,není rozhodující.Pro pálení je lepší ,aby kvas byl tekutý.Ovoce před kvašením by mělo být rozdrcené.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.