Nejste přihlášen/a.
" Všeználkové hned odtuší – "kapie je každá červená paprika, která se používá na zavařování". Toto hodnocení je pravdivé pouze částečně, platí zde jedno podstané "ale". Pravá kapie je skutečně paprika v botanické zralosti červená, ale s pevnou stěnou plodu, která ani po sterilaci a následném skladování v sklenici neměkne. Význačným znakem této skupiny je dvojkomorový, na průřezu plochý plod, který se ve velkovýrobě lépe rozřezává, odsemeňuje a zbavuje placenty – žilek v plodu. Drobnou nevýhodou dvoukomorových plodů je to, že jsou náchylnější k pokřivení a deformacím. Hlavním uplatněním kápií je nakládání, konzervace a sterilace. Pevný lusk, který je tak výhodný pro tyto účely je malým handicapem při konzumaci za čerstva. Název kapie jsme původně převzali od skutečné červené kapie, bulharské odrůdy s názvem Kurtovskaja kapia."
A údajně prý neobsahuje kapsaicin - nikdy nepálí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.