Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v obchodech prodávají "jarní cibulku" jsou to podlouhlé bílé cibulky se zelenou natí
když si koupím v obchodě klasickou cibuli, dám do záhonu a na jaře z toho vyrazí zelená "nat", jak se bude lišit od natě té jarní cibulky?
Je stejně jedlá, stejné složení? Jak se liší?
a jak moc bude vadit když třeba 50% té natě té cibule na záhonu zlikviduji (ořežu)?
Domácí se bude od té obchodní lišit tím, že bude lepší (ne vyhnaná na vodě a hnojivech). Ovšem pokud ořežete 50%, budete mít potom menší/ malé cibule (až je budete sklízet).
Cibule na sklizeň se pěstuje z malých cibulek,vypěstovaných ze semen.Ty pak zatáhnou a příští rok se sází jako sazečka.z té pak vyroste cibule "klasická".Pokud vysejete na jaře semeno cibule,při dobré péči ji můžete sklízet před dozráním jako jarní cibulku.Pokud se nechá úplně dozrát,sklidí se na podzim jako klasika,je trochu menší,ale předčí cibuli ze sazečky vysokou trvanlivostí,.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.