Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám takový problém . Naložil jsem zelí ale ono nepustilo štávu čím to je nebilo málo osolené .
Zelí mnu po částech s cibulí, solí, kmínem, koprovým semínkem a kuličkama nového koření v čistém lavoru. Mnu tak dlouho, až začne pouštět štávu a začínám pěchovat do 5litrových lahví. Prokládám kousky jablíček. Postupem času je třeba dolívat, jak ve flaškách vysychá, převařenou osolenou vodou. Mám ho každý rok vynikající, nejraději ho máme za syrova, kdy do něj nastrouhám kořenovou zekleninu nahrubo, zakápnu citronem a maličko přisladím. V lahvích se mi nekazí, v kameninových nádobách většinou ano, tak jsem je přestala používat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.