Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Krouhané Zelí

Od: gog* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den mám takový problém . Naložil jsem zelí ale ono nepustilo štávu čím to je nebilo málo osolené .

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

balzerka

1x

Když se dlouho šlape, tak to začíná čvachtat. Pak zatížit, at je zelí pod hladinou. Soli na 10 kg se dává od 10 do 20 dkg. Já dávám 15, ségra 10, v receptáři je 20dkg. Víc nedávejte a zkuste to ještě "doboxovat".

 


0x

Řekl bych, že jste ho málo upěchoval. Co jste měl za zelí?

 


0x
Zelí musíš v zeláku tak dlouho šlapat, až pustí vodu.

Přesně tak,zelí se musí řádně prohnětávat,až štávu pustí

Zelí mnu po částech s cibulí, solí, kmínem, koprovým semínkem a kuličkama nového koření v čistém lavoru. Mnu tak dlouho, až začne pouštět štávu a začínám pěchovat do 5litrových lahví. Prokládám kousky jablíček. Postupem času je třeba dolívat, jak ve flaškách vysychá, převařenou osolenou vodou. Mám ho každý rok vynikající, nejraději ho máme za syrova, kdy do něj nastrouhám kořenovou zekleninu nahrubo, zakápnu citronem a maličko přisladím. V lahvích se mi nekazí, v kameninových nádobách většinou ano, tak jsem je přestala používat.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]