Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kdysi jsem to věděla, ale teď to už nevím. Jak se poznají jeřabiny na jídlo? Mám dojem, že jedna má listy celé "zubaté" a jedna jen od půlky listu. Prosím, nevíte? Děkuji.
Jeřábů je asi 80 druhů.Patří mezi růžokvěté,vcelku jsou všechny konzumace schopné.I jmenovaný jeřáb ptači je použitelný na příklad na štávy(syrupy)a používá se i v lidovém léčitélství.Já jsem letos zavařoval plody na kompot ve směsi s jablky.Protože vybíráme plody pokud možno velké,tak si zvolíme typ třeba oskeruši,nebo i hruškojeřáb,kříženec v rodu růžovitých.Rozhodně nemusíme se obávat konzumovat jakýkoliv jeřáb.Osobně jsem to vyzkoušel.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.