Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Mám dotaz. Máme moc čerstvého natrhaného špenátu a nevím jak to zpracovat. Povařit , nasekat, rozmixovat a zamrazit? Nikdy jsem ho nezpracovávala. Koupila jsem si mražený. A ještě dotaz- je normální aby na špenátu byly mšíce?Děkuji za rady. Marcela
Špenát obrat, umýt. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme špenát, necháme ho tam chvíli, jen aby se zmenšil obsah a cedníkem ho vybereme do připravené nádoby se studenou vodou. Pokud mám špenátu hodně, použiji tutéž vodu již horkou na další várku. Po zchladnutí špenátu zcedíme a okapaný obsah dáme do mikrotenových sáčků (množství podle toho jak velké porce chcete). Dáme zmrazit, já to dělám tak, že větší sáček naplním do poloviny,přeložím a zplacatím, kladu pak v mrazničce na sebe. A ano, na špenátu mohou být mšice. Nejlépe umýt pod tekoucí vodou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.