Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co ze zeleným špenátem

Od: marbudemailcz odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, Mám dotaz. Máme moc čerstvého natrhaného špenátu a nevím jak to zpracovat. Povařit , nasekat, rozmixovat a zamrazit? Nikdy jsem ho nezpracovávala. Koupila jsem si mražený. A ještě dotaz- je normální aby na špenátu byly mšíce?Děkuji za rady. Marcela

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liduli

0x

Špenát obrat, umýt. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme špenát, necháme ho tam chvíli, jen aby se zmenšil obsah a cedníkem ho vybereme do připravené nádoby se studenou vodou. Pokud mám špenátu hodně, použiji tutéž vodu již horkou na další várku. Po zchladnutí špenátu zcedíme a okapaný obsah dáme do mikrotenových sáčků (množství podle toho jak velké porce chcete). Dáme zmrazit, já to dělám tak, že větší sáček naplním do poloviny,přeložím a zplacatím, kladu pak v mrazničce na sebe. A ano, na špenátu mohou být mšice. Nejlépe umýt pod tekoucí vodou.

balzerka

Liduli odpověděla snad na vše. Pokud jsou tam mšice, dejte do prací vody decku octa. Líp se pustí. Ono to vypadá, že máte špenátu hodně, ale až se spaří, je z velké misky akorát na jeden oběd. Nesolte.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]