Nejste přihlášen/a.
Někde jsem četla, že třeba sušené meruńky by se měly umýt, protože na nich ulpělo, nechci to zmotat, ale snad siřidlo. I u některého sušeného ovoce mě to přakvapilo, protože nikdy nic nemyji. Ale vím z toho jen zlomeček. Přesně pamatuji jen ty meruňky. Je však možné, že tohle napsala nějaká hodně přecitlivělá duše.
Pokud je na obalu u sušeného ovoce uvedeno E220 tzn.,že bylo sířené.Pokud takto ošetřené ovoce neomyjete před požitím horkou vodou, vystavujete se zbytečně zdravotním problémům vyvolaných siřičitany.Bolest žaludku a hlavy, nevolnost a problémy astmatického typu, je to samozřejmě ovlivněno citlivostí jednotlivého člověka. Jedině pozitivní na síření je to,že zabraňuje růstu plísním a baktériím.Balení neošetřeného ovoce sířením může zase obsahovat mrtvé nebo žívé roztoče, kteří se tímto ovocem živí. Proto se má sušené ovoce před požítím vždy omýt a pokud je někomu žinantní jíst ho mokré, není nic jednoduššího než jej osušit.Tož,tak.
Jak souvisí požití sířeného ovoce s astmatickým záchvatem vyvolaným vdechováním oxidu siřičitého?
A myslíte, že roztoči a plísně z ovoce nesířeného jsou lepší?
Mimochodem, mne alergie zbavilo pražské sirné ovzduší osmdesátých let.
Plyn oxid siřičitý se v sušeném ovoci nevyskytuje vůbec.
Pokud jde o léčení alergie - je to v podstatě homeopatická metoda. Dát organismu, který bojuje proti vymyšlenému nepříteli, nepřítele reálného.
ra 252 Vy jste v mém příspěvku četl/a o astmatickém záchvatu?
astmatické potíže, neznamenají přece přímo astmatický záchvat, i když ani to se na 100% nedá vyloučit, protože ač jsou chemické siřičitany obvykle považovány za bezpečné, můžou některé způsobit alergické reakce osobě, která je na siřičitany citlivá a tou člověk s astmatem bývá. Respirační příznaky:osoba, která je citlivá na siřičitany může kašlat , mít potíže s dýcháním , včetně astmatu , výtok z nosu a kýchání a reakce na ně může být v rozsahu od zvládnutelné až velmi těžké..
plyn oxid siřičitý se přece v potravinách běžně používá jako konzervační činidlo, takže v případě požití (ne vdechnutí) neomytého, sířením ošetřeného ovoce, může u citlivé osoby vyvolat alergickou reakci.
To,si tedy nemyslím a příčinou zbavení alergie, připouštím, může být změna ovzduší, ale z důvodu,že v tomto prostředí se nevyskytují alergeny, které vám alergii vyvolávaly v prostředí původním,
ra252, nemíním zde s vámi provádět slovní přestřelku, k tomu tato rubrika neslouží, diskuze se vede v jiné rubrice, ostatně s oxidem siřičitým jste začal/a první vy.Věnujte se radši původnímu dotazu tazatelky.Síření se působením plynného SO2 provádí nebo aspoň provádělo, jestli se to dnes dělá jinou metodou, je to možné ,ale já se ve svém prvním příspěvku zmiňovala jen o síření nic víc, nic míň.
Hlavním problémem sušeného ovoce je jeho ošetření oxidem siřičitým (E220). Je to bezbarvý plyn, který se používá jako konzervační činidlo. Zabraňuje hnědnutí ovoce. Tato látka však může vyvolávat u citlivějších jedinců nežádoucí reakce. Ty se mohou projevit zrudnutím a otokem hrdla, svedením úst a pokožky, průjmy, popřípadě astmatem. Jsou známy i případy se žlučníkovou kolikou.
Jak sušené ovoce vybírat
Doporučuji proto kupovat sušené plody v bio kvalitě, které neprošly procesem síření a slazení. Sledujte obal potravin a vyhněte se názvu "konzervováno oxidem siřičitým", nebo kódu E220.
Nesířené ovoce si zamilujete.
aja1946, děkuji vám za váš příspěvek, potvrdila jste tím můj obdobný příspěvek, dávám bodík.Chci vás jenom upozornit,že se vám možná ozve ra252
Jojo, tak jsem tu. Pokud někdo topil v kamnech hnědým uhlím a přikládal, vdechnul oxidu siřičitého o několik řádů víc, než kolik ho může být nějakým způsobem vázáno v sušeném ovoci. Kdo někdy vyvolával fotografie, jistě u toho zahynul v křečích.
Mimochodem, mrkněte se na to nesířené ovoce mikroskopem, at víte, co jíte. Většinou to ještě běhá ...
Meruňky určitě umýt, vyzkoušela jsem na vlastní kůži. Po snědení jednoho sáčku bez mytí jsem myslela, že umírám! Průjmy, křeče, zle!Sířené má krásnou barvu, jako čerstvé. Nesířené má ošklivou zahnědlou barvu.
Sušené ovoce umeju v horké vodě a pak ještě propláchnu. Je to v dnešní době chemikálií nutnost. Specielně rozinky jsou prý přímo obalené jakýmsi filmem a tak ty v horké vodě nechám chvíli vymáčet, a pak je teprve namočím do rumu. Také jsem to dříve nedělala, ale pak jsem někde četla článek, který o této nutnosti hovořil. Jestli se to smyje všechno to nevím a abych se přiznala, moc tomu nevěřím. Ale alespoň částečně.
Rozinky namáčím a několikrát sliju.Pracovala jsem v pekárně a tam se házely zrovna do těsta
Emilko,tak tomu s nedivím . V pekárně rozinky určitě nemyjí, nafrkají to tam tak jak to je, protože to byly další náklady na výrobu. Proto si raději všechno peču sama, protože jedině tak vím co jím. Teda alespoň částečně, protože u výroby mouky také nejsem...
Ale to už by pak člověk musel nejíst snad už vůbec nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.