Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Málo alkoholu v dom.víně

Od: golden* odpovědí: 7 změna:

Poradte mi.Mám 15l stočeného hroznového vína.Není tam skorem žádný alkohol.Cukru bylo 4kg.Barva fialová.čistá.Mírně nahořklé.Potřebuji více alkoholu ve víně.Znovu zkvasit s cukrem?Jaký je další přesný postup?

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

4x

Už jsem na podobný dotaz odpovídal několikrát.Na alkohol se přemění všechen cukr,jak z ovoce ,tak i přidaný.Má vzniknout přibližně 1000ml 100% ního alkoholu z každého kg cukru.Zkvasit může alkohol pouze z 12% ního roztoku.Zbytek cukru zůstane ve víně(kvasu)nezkvašen.Ovšem ,pokud je v kvasu mnohem více cukru,kvašení se múže zcela zastavit.Jak jsem již řekl,zkvasí pouze 10-12% cukru v roztoku,u 15 litrů to je přibližně 2 kg cukru.Z toho vyplývá,že je kvas velmi přeslazen.Proto nemůže kvasit.Mělo by být hodně sladké.Pomoc je jednoduchá.objem naředit vodou na 30 l.A znovu kvasit maximálně 5 týdnů .Nevím ovšem,zda už není obsah napaden nějakými bakteriemi.To v případě,jestli kvašení netrvalo příliš dlouho.

JB

golden*

Díky za odpověd.Víno nemá žáný cukr.Je spíše nahořklé.Není kalné.Je čisté.Jedenkrát stočené.Nestačí jen přidat cukr a kvasinky?Proč přidávat další vodu?To už by ani víno nebylo.Napište ještě .Díky.

cuca*

Goldene, čtěte ještě znovu odpověď Jabraky, jednou, dvakrát.

Víno nedělám, ale pochopila jsem hned.

trtr

Zdravím, sice jsme se strýcem dělali jen jablečné víno, kvas ze švestek atd., ale svinstvo jménem umělé kvasinky jsme nikdy nepotřebovali, příroda si vždy pomohla sama.

jofa*

Tak malé množství vína z hroznů (několik litrů) nebudete mít nikdy kvalitní. Víno z hroznů vyžaduje specifický proces, který v tak malém množství v domácích podmínkách není možný. To není rybíz, jablka, višně atd.

Umělé kvasinky ... jsem se dlouho nezasmál

 

jabraka*

1x

Nesmějte se výrazu "umělé kvasinky"-jde samozřejmě o kvasinky vinné v prášku.Tyto kvasinky jsou určeny speciálně na výrobu domácího vína,zároveň s maximálním množstvím alkoholu,to je 12 - 13 %.Existuje celá skupina divokých kvasinek s jinými vlastnostmi,které nemohou kvasit na vyšší obsah alkoholu jako 8 %.Ve vzduchu jsou také kvasinky octového a mléčného kvašení,které mohou kvas znehodnotit.Výroba vína je záležitost dodržování přísné sterility prostředí.

Pro golden:

Tvoje domácí víno bych považoval za nekonzumovatelné.Kampak se poděl cukr?Pokud v kvasu není alkohol,vzniklo vlivem divokých bakterií něco nedefinovatelného,což může být i zdraví škodlivé.ani vypálením by se nemusel obsah zužitkovat,protože může obsahovat metanol,aldehydy,etylacetát i jiné estery.Musel bych vědět,jak dlouho víno kvasilo.Pokud déle jak dva měsíce,je lépe ho vylít.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kvas ze švestek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]