Nejste přihlášen/a.
Poradte mi.Mám 15l stočeného hroznového vína.Není tam skorem žádný alkohol.Cukru bylo 4kg.Barva fialová.čistá.Mírně nahořklé.Potřebuji více alkoholu ve víně.Znovu zkvasit s cukrem?Jaký je další přesný postup?
Už jsem na podobný dotaz odpovídal několikrát.Na alkohol se přemění všechen cukr,jak z ovoce ,tak i přidaný.Má vzniknout přibližně 1000ml 100% ního alkoholu z každého kg cukru.Zkvasit může alkohol pouze z 12% ního roztoku.Zbytek cukru zůstane ve víně(kvasu)nezkvašen.Ovšem ,pokud je v kvasu mnohem více cukru,kvašení se múže zcela zastavit.Jak jsem již řekl,zkvasí pouze 10-12% cukru v roztoku,u 15 litrů to je přibližně 2 kg cukru.Z toho vyplývá,že je kvas velmi přeslazen.Proto nemůže kvasit.Mělo by být hodně sladké.Pomoc je jednoduchá.objem naředit vodou na 30 l.A znovu kvasit maximálně 5 týdnů .Nevím ovšem,zda už není obsah napaden nějakými bakteriemi.To v případě,jestli kvašení netrvalo příliš dlouho.
JB
Díky za odpověd.Víno nemá žáný cukr.Je spíše nahořklé.Není kalné.Je čisté.Jedenkrát stočené.Nestačí jen přidat cukr a kvasinky?Proč přidávat další vodu?To už by ani víno nebylo.Napište ještě .Díky.
Goldene, čtěte ještě znovu odpověď Jabraky, jednou, dvakrát.
Víno nedělám, ale pochopila jsem hned.
Zdravím, sice jsme se strýcem dělali jen jablečné víno, kvas ze švestek atd., ale svinstvo jménem umělé kvasinky jsme nikdy nepotřebovali, příroda si vždy pomohla sama.
Nesmějte se výrazu "umělé kvasinky"-jde samozřejmě o kvasinky vinné v prášku.Tyto kvasinky jsou určeny speciálně na výrobu domácího vína,zároveň s maximálním množstvím alkoholu,to je 12 - 13 %.Existuje celá skupina divokých kvasinek s jinými vlastnostmi,které nemohou kvasit na vyšší obsah alkoholu jako 8 %.Ve vzduchu jsou také kvasinky octového a mléčného kvašení,které mohou kvas znehodnotit.Výroba vína je záležitost dodržování přísné sterility prostředí.
Pro golden:
Tvoje domácí víno bych považoval za nekonzumovatelné.Kampak se poděl cukr?Pokud v kvasu není alkohol,vzniklo vlivem divokých bakterií něco nedefinovatelného,což může být i zdraví škodlivé.ani vypálením by se nemusel obsah zužitkovat,protože může obsahovat metanol,aldehydy,etylacetát i jiné estery.Musel bych vědět,jak dlouho víno kvasilo.Pokud déle jak dva měsíce,je lépe ho vylít.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.