Nejste přihlášen/a.
Dobry den. Po stoceni bileho vina se zacal ukazovat mlecny zakal.Je to ruzovy veltlin a vino meni chut spise do kysela.Jak si pomoci? Dekuji za odpovedi.
Vse probehlo ok--kvaseni--az ted po druhem stazeni a pyros byl taky dany--cukernatost byla 21,tak nevim proc.
Nevím, zda v tom vašem stadiu kažení je ještě co zachraňovat, ale já bych místo síry použil sorban draselný ve stejném množství, jaké je ve všech *limonádách* ze supermarketu. Dávkování je asi 4g do 10 lt.(přesné údaje si můžete vyhledat).
Sorban je přirozeně obsažen v jeřabinách a podle nich získal také název (=sorbus).
Diky za nazory.Tech 21 mel po vylisovani a doslazen na 22,ale i tak asi chtelo vice aspon jak pisete 24.Neco zkusim a dam vedet.Diky za ochotu.
Obávám se,že začalo už kvašení octové.Jinak maximální cukernatost ke zkvašení za použití vinných kvasinek je asi 15 %.Víc nezkvasí žádné kvasinky.ak zbude cukr ke sladkosti vína.Zbylé kvasinky klesnou na dno a víno zůstane čiré.Pokud nedodržíme čistotu,napadnou víno octové kvasinky a alkohol se přemění v ocet.Pokud jsem cokoliv kvasil,při dobré izolaci od vzduchu a co nejkratší době kvašení,vždy se kvas zachoval čirý a nasládlý.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.