Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
nevím jestli jsem zvolil správnou rubriku...
Nevěděl by tady někdo jaká je na obrázku vietnamská/čínská/thajská zelenina?
Dnes jsme v Sapě koupili nějaké bylinky a zeleninu, a o této jediné nic nevíme. Starší vietnamská paní u stánku nemluvila česky. Po dotazu na to, co je to zač, mi to začala rovnou strkat do tašky, a že prý 20,- no tak jsem to nechal být a bral
Předem moc díky jestli se někdo najde
Trochu jsem hledala a zkuste kouknout na MIBUNA ( BRASSICA RAPA SSP. JAPONICA) nebo na KOMATSUNA ( BRASSICA RAPA VAR.KOMATSUNA ) té se přezdívá hořčičný špenát.
Mockrat diky! Vazne nechapu jak jste to nasla, ale skutecne to vypada jako jedno z toho. Priklanim se k te komatsune, protoze mibuna ma podle obrazku listy spis podlouhle a uzsi. Moje zelenina vypada presne jako na nasledujici fotce. Kazdopadne jeste jednou diky. Japonsky spenat s prichuti horcice
Určitě je to špenát. Není třeba vyrobit z něho špenát takový s vejcem, jaký znáte z družiny. Když pár listů hodíte narychlo na mastnou pánev, jen opravdu na několik vteřin a pak ho dáte na kus masa, jen tak nebo se lžičkou zakysané smetany, dostanete, skvělou a neznámou chut. Znala jsem děti, které si ráno chystaly samy svačiny a mezi dva chleby s máslem a sýrem si 2 listy špenátu daly. Všechno bez hrubých stonků.
A co to ochutnat. Mně to jako obyčejný špenát nepřipadá, nemá tak dlouhé řapíky. Vietnamci mají obrovský výběr různých listových zelenin. Já bych to ochutnala a podle chuti s tím naložila. Ale upravit to jako náš špenát z toho určitě půjde. nebo udělat polévku, povařit s jinou zeleninou a pak rozmixovat. Rozhodně bych to snědla at, či onak...
listový špenát
špenát setý, novozélandský asi ne /čtyřboč/, má listy proti sobě
Mangold je bílý a červený, má větší listy a silnější řapíky, pěstovala jsem ho, myslím, že ten to určitě nebude.
Jenže mangold je vyšlechtěný i zelený a svazek vypadá přesně takhle jako na obrázku.
Takže za mně je to mangold.
A jen dodám, že čtyřboč to není rozhodně, ten je poznat, vypadá jak sloní uši...
No rozvařenou kejdu z toho rozhodně nehodlám dělat, tahle kuchyně mě nebere Já už to chutnal, ale právě vůbec nevím k čemu to přirovnat. Taky si myslím že tu jde spíš o ty stonky. Jsou štavnaté a chutné. Ale i list je dobrý, řekl bych že je lepší než špenát, jemnější. Nejspíš to skončí v nudlovém salátu, nebo v nesmažených jarních závitcích. O to nemám obavy. Spíš mě doopravdy zajímá co to je, protože mě obecně vietnamská kuchyně a suroviny zajímají. Tak jsem si chtěl rozšířit obzory. I tak všem díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.