Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Poznáte tuto neznámou zeleninu z tržnice?

Od: marek89* odpovědí: 15 změna:

Ahoj všichni,

nevím jestli jsem zvolil správnou rubriku...

Nevěděl by tady někdo jaká je na obrázku vietnamská/čínská/thajská zelenina?

Dnes jsme v Sapě koupili nějaké bylinky a zeleninu, a o této jediné nic nevíme. Starší vietnamská paní u stánku nemluvila česky. Po dotazu na to, co je to zač, mi to začala rovnou strkat do tašky, a že prý 20,- no tak jsem to nechal být a bral

Předem moc díky jestli se někdo najde


 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

cesmina*

3x

Trochu jsem hledala a zkuste kouknout na MIBUNA ( BRASSICA RAPA SSP. JAPONICA) nebo na KOMATSUNA ( BRASSICA RAPA VAR.KOMATSUNA ) té se přezdívá hořčičný špenát.

marek89*

Mockrat diky! Vazne nechapu jak jste to nasla, ale skutecne to vypada jako jedno z toho. Priklanim se k te komatsune, protoze mibuna ma podle obrazku listy spis podlouhle a uzsi. Moje zelenina vypada presne jako na nasledujici fotce. Kazdopadne jeste jednou diky. Japonsky spenat s prichuti horcice

an*

Každá BRASSICA je vlastně nějaký druh zelí, nebo kapusty. At je to co je to, bude to zdravé a nebála bych se to jíst.

 


2x

Určitě je to špenát. Není třeba vyrobit z něho špenát takový s vejcem, jaký znáte z družiny. Když pár listů hodíte narychlo na mastnou pánev, jen opravdu na několik vteřin a pak ho dáte na kus masa, jen tak nebo se lžičkou zakysané smetany, dostanete, skvělou a neznámou chut. Znala jsem děti, které si ráno chystaly samy svačiny a mezi dva chleby s máslem a sýrem si 2 listy špenátu daly. Všechno bez hrubých stonků.

 


2x

A co to ochutnat. Mně to jako obyčejný špenát nepřipadá, nemá tak dlouhé řapíky. Vietnamci mají obrovský výběr různých listových zelenin. Já bych to ochutnala a podle chuti s tím naložila. Ale upravit to jako náš špenát z toho určitě půjde. nebo udělat polévku, povařit s jinou zeleninou a pak rozmixovat. Rozhodně bych to snědla at, či onak...

 


1x

Vzpomněla jsem si. Náš Vietnamec tohle měl taky na pultě a na otázku co to je, pravil že spinak. Je docela možné, že to slovo "spinak", bylo jen jako mávnutí ruky, nevím, dej pokoj, neumím vysvětlit.

an*

U nás Vietnamci prodávají i plody Akebie, jedlé to sice je, ale jíst se to nedá.

sunset*

V Ově bych se vsadil, že spinak je z polského szpinak (čteno špinak) = špenát.

 

pohanka*

0x

listový špenát


doplněno 07.11.15 03:03:

špenát setý, novozélandský asi ne /čtyřboč/, má listy proti sobě

marek89*

No nějaký druh špenátu by to asi mohl být. Ale to je moc obecné

dam®
07.11.15 02:56

Mangolt

pohanka*

Mangold je bílý a červený, má větší listy a silnější řapíky, pěstovala jsem ho, myslím, že ten to určitě nebude.

sunset*

Jenže mangold je vyšlechtěný i zelený a svazek vypadá přesně takhle jako na obrázku.

Takže za mně je to mangold.

A jen dodám, že čtyřboč to není rozhodně, ten je poznat, vypadá jak sloní uši...

 

marek89*

No rozvařenou kejdu z toho rozhodně nehodlám dělat, tahle kuchyně mě nebere Já už to chutnal, ale právě vůbec nevím k čemu to přirovnat. Taky si myslím že tu jde spíš o ty stonky. Jsou štavnaté a chutné. Ale i list je dobrý, řekl bych že je lepší než špenát, jemnější. Nejspíš to skončí v nudlovém salátu, nebo v nesmažených jarních závitcích. O to nemám obavy. Spíš mě doopravdy zajímá co to je, protože mě obecně vietnamská kuchyně a suroviny zajímají. Tak jsem si chtěl rozšířit obzory. I tak všem díky

 


0x

Není to špenát ani mango, objevilo se to v posledních roce i na farmářských trzích, použvá se to jako salát, až pojedu někam na trhy, pokusím se zjistit název.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]