Nejste přihlášen/a.
Pokud je budete chtít nma nějaký čas uchovat, rozhodně nechat pořádně vyschnout a vyloupané dát do uzavíratelné sklenice
Není nutné ořechy nějak rychle rozbíjet. Dokud jsou ve skořápce, tak nežluknou. Takže jak tady někteří již psali. Ořechy necháte na suchém místě doschnout. Jestli jich máte hodně, tak je postupně můžete vyloupat a jádra (nebo namletá jádra) dát do mrazáku nebo "zavařit" do sklenic. Do zavařovačky dáte ořechy, nedáváte žádnou vodu (!), zavíčkujete a cca 5 minut necháte zavařit, aby víčko chytlo. Do takto uskladněných ořechů se Vám nedostanou moli, ani nezežluknout. A ořechy takto vydrží několik let.
Ahoj. Sousedka doporučovala, že se mají vlašáky nakřápnout, nechat chvíli oschnout a až potom vyloupat. Že to bude mít vliv na jejich chut. Že nebudou ty jádra nějak divná. A teď si to přeberte. Už to dělá dost let.
humbucker. Ořech by měl doschnout ve skořápce. Opravdu by se neměl hned po sebrání vyloupnout.
a hrkat.. I když jsou rozložené v jedné vrstvě, je třeba s nimi několikrát denně zahrkat a promíchat je, aby neležely stále na jedné straně, ale aby schly ze všech stran. Klidně na balkonu i v mlze, nebo v chodbě. Venku je to ale lákadlo pro straky a myši, které si je odtahají do zimní spižírny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.