Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím říct co je lepší?Bylinky louhovat,nebo jíst čerstvé...prostě jen tak do hrsti...zatím rozžvýkávám denně 4-6 lístků meduň ky,občas libečeki,občas nějakou cibulovinu...děkuji za odpověď...
Já jsem pro odštavňování - bylinky přidávám, když odštavňuji zeleninu a takový míchaný fresh - aneb co pejsek s kočičkou doma našli, to dali do dortu (odštavňovače) - to je fakt mňamka. Jo a ještě - k zeleninovobylinkové štávě je potřeba odštavnit i kousek citronu - aby to bylo fakt chutné.
Myslíte libeček, doufám. Bylinky jsou dneska velká móda (a to je dobře), znovu se objevují. Když si vzpomenu na mojí babičku, tak je pěstovala, chodili jsme na lipový květ, jeřabiny, pěstovali jsme Aloe Vera (a nakládali do lihu). On i takový obyčejný šnitlík s míchanými vejci byl super. Medvědí česnek jsem poznal teprve před třemi roky. A koriandr teprve nedávno. Prostě člověk se pořád učí. Určitě čerstvé, já si to dávám do vývaru, taky dobré. Největší výběr bylinek je v tržnici SAPA v Praze. Sice těm Vietnamcům moc nerozumím, ale vše zelené skončí v mém košíku..
Přesně tak jek píše nade mnou.Odvary na kořeny a kůru,některým bylinkám svěčí alkohol,kde uvolní nejvíce látek,jiné zase raději studený výluh(slez,semena lnu...)a nebo do octu...Klasický nálev je lepší dělat z bylin co obsahují silice(máta,meduňka,šalvěj...)K bylinkám se má přistupovat individuálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.