Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem koupit klasický keramický zelňák, ale objevil jsem, že existují i plastové. Vidím v tom především výhodu, že ho nerozbiju...
Jak funguje keremický zelňák s rýhou, vodou a pokličkou je mi jasné. Ale plastový jsem nikdy neviděl. Netušíte někdo jak to funguje a zda funguje? Chtěl bych ho na kysané zelí - na výrobu, nikoliv jen uchování.
K čemu a jak se do něj používají sáčky?
Sud na nakladání zelí nebo okurek.
Životnost sudu prodloužíte používáním vhodných typů sáčků. Sud skladujte ve svislé poloze, víkem nahoru.
Před prvním použitím vymyjte vhodným saponátem na nádobí a jemnou houbičkou, pořádně vypláchněte. materiál: PP + HDPE, objem: 10 litru
Díky
Dobrý den,
dala bych přednost klasickému sudu keramickému nebo zelné bečičce dřevěné.
Četla jsem jedno věděcké zkoumání kuchyňských prkýnek. Nejhůř na tom byla právě prkýnka plastová, protože nešla zdesinfikovat ani umytím, ve škrábancích se držely bakterie. Nejlépe na tom byla prkýnka dřevěná, kde k zániku bakterií došlo nejdříve.
Plast se snadno poškrábe, když se umyje, i když pořádně, pořád je cítit. Věřte moudrosti předků a zvolte klasický materiál. Též to ve spíži mnohem lépe vypadá, než když tam máte sbírku plastových sudů jako vodáci na nádraží, dýchne to takovým milým a útulným dojmem a člověk na to má větší chut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.