Nejste přihlášen/a.
Na chalupě mi začal žloutnout libeček, okraje některých listů jsou rezavé. Je to přirozené žloutnutí, nebo nějaká choroba? Kdy mám libeček sklidit a jak jej nejlépe přechovat. Používám často, zejména do polévek. Je lepší jej zamrazit a nebo usušit? Jak ke konzervaci upravit? Celé listy nebo nakrájet.? Dík
Libeček už má sezonu za sebou. Zkoušela jsem ho sušit a není to nic moc. Zamrazit v krabičkách, to se mi líbí více. V sáčcích provoní celý mražák. Velká krabice zabere moc místa a ubírat z ní, to není fajn. Mrazila jsem i ty "klacky" a pak přidávala k bramborám při vaření a v polévkách také jsem nechala vyvařit. Také ho velice miluji.
Také mrazím, část nakrájím do krabičky a zavíčkuji a část nasekám hodně nadrobno a zalíté toškou vody dám do formy na kostky ledu. Pak přidávám kostky do polévky. Sušení se mi neosvědčilo. Ale už je pozdě, chce to dřív, dokud je pěkně zelený.
Také jsem měla libeček s rezavými fleky. Vše jsem nedávno ořezala a začínají už růst nové krásné listy. U nás moc často neprší, tak jsem jej bohatě zalila a krásně roste.
Sušený libeček už tak nevoní, listy mrazím v uzavřených dózách. Suché listy jdou krásně odebírat, mokré, umyté k sobě přimrznou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.