Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Víno z hroznů - kolik cukru, kvasinek...

Od: stanin* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer. Chceme si naložit víno z modrých hroznů. Je to obyčejné víno, tzv. bago. Lis máme, ale nevím, kolik se dává cukru, kvasinek a živné soli na určité množství štávy /např. 10l štávy/. Může někdo poradit jak na to, nemohu to nikde najít. Děkuji za odpověď.

 

 

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

0x

Víno z hroznů nepotřebuje štávu ještě přislazovat.Kvasí se s přídavkem kvasinek a živné soli,dávám balení na 10 l štávy.

JABRAKA

 

isteron

0x

Treba odmerat cukornatost muštu muštomerom. Na sklenenej trubičky sú stupne, myslím, že by mal mat okolo 20 stupňov.

Já to peru i na dvacet šest.Snažím se o 14% alkoholu.Stolní víno, já tomu říkám na žízeň, má jen 11 stupňů cukernatosti.Výběr z hroznů má 24 stupňů.

V podstatě u nás má víno většinou 17 stupňů a když se nepřisladí a nechá se dokvasit, je z toho kyselina.Předpokládám, že odbourávání kyselin nebude?

Udělal bych to jako s jablečným dezertním.Do patnáctilitrového demižonu 10 štávy a dvě kila cukru.Pokud nemáme moštoměr, tak ochutnávat.Cukr je možné přidat i do burčáku, ale nepřesladit!

doplněno 24.09.13 15:16:

Modre se předkvašuje na rmutu.

doplněno 24.09.13 15:20:

Pokud nemáme kvasinky vinné, je možné hodit trochu kvasnic a hlídat jeden den, aby štáva nevypěnila.Později jsou kvasnice v alkoholovém prostředí nahrazeny kvasinkami.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kolik cukru do kvasu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]