Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak uskladnit česnek

Od: huppi® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jak skladovat obyčejný bílý česnek? Děkuji za odpověď.

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

U česneku nechávám stopku max. 5 cm dlouhou. Na uskladnění vyberu kvalitní zdravé palice, menší a s nižší kvalitou se snažím upotřebit v kuchyni jako první. Na dno papírové krabice naskládám palice ve dvou řadách s kořeny nahoru a krabici uzavřu. Aby mi česnek v této poloze vydržel, tak stopky zapichuji do papírového obalu (10) od vajec. Krabice mám uskladněné v panelovém domě v pokoji při pokojové teplotě. Loňský česnek mi vydržel až do letošní sklizně. Ve váze mi tak dlouho nikdy nevydržel. Ve spíži je v zimním období vlhko, po vánocích se mi začal kazit. Česnek nakrájený na plátky a usušený je také dobrý.

Bezva nápad s těmi vaječnými obaly. Vyzkouším. Děkuji

 

1jara*

0x

Dobrý den, česnek musíte dobře usušit, poté vydrží v suchém sklepě ne bo spíži do druhé sklizně.

 

ron*

0x

Dobrý den.

Jakmile česnek sklidím (nechám delší stopky), upletu z něj věnce a pověsím venku, aby na slunci pěkně oschl.

Před prvními mrazy paličky česneku otrhám a dám do obyčejné papírové krabice na noviny. Skladuji v temnu a chladnu (chladný sklep nebostudená chodba). Ke konci zimy už česnek oloupu a ve sklenici nechám v lednici.

 


0x

Taky se s tímto trápím roky. Říkal prodejce, že je dobré nechat dlouhé stopky a dát do sklenice jako kytky do vázy, palicemi nahoru. Na chladné a tmavé místo. A nehýbat s tou kyticí. Jen fofrem vybrat jeden kus, dát ho na jiné místo a s ostaním hýbat co nejméně. Vloni jsem to tak udělala, měla jsem to na horní polici ve studené spižírně a fakt vydržel. Je pravdou, že jsem těch palic takhle přechovávala asi 7 a ne až do úplného jara.

místo dlouhých "stopek" jsme česnek napíchali na špejle a také dali do sklenioce jako květinu. česnek (pravý český paličák) vydržel až do jara. teď jsme to zkusili s nějakým čínským z marketu a za měsíc celý vyšeptal (uschnul!).

 


0x

Dobrý den. Na vůni do omáček, polévek a pokrmů je vynikající sušení česnek. Česnek nakrájíme, usušíme a rozmixujeme. Dává se jen špetka, tak jako ostatní mixované zeleniny. Jen můj názor.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]