Nejste přihlášen/a.
Včera jsem vyryl první svůj křen, krásně voněl, při strouhání mě pálily oči..., ale při jídle jsem ho skoro necítil. Když si vezmu ze skleničky z obchodu, tak mě vyhrknou kolikrát slzy a nos mám v plamenu. Kde je chyba?
Špatná odrůda nebo je to ročním obdobím, že teď se nesklízí, když teprve raší listy?
Na jaře křen nepálí, všechna síla jde na tvorbu listů. Já si ho vždy nakopu koncem léta až na podzim a mám celoročne ve studeném sklepě v písku ve tmě. Občas pokropím vodou a je skvělý.
tak už mám jasno, dnes jsem vykopal celý křen - po roce a půl(?)
Dlaždice na dnu je super vynález, kořen po celé délce byl tlustý 5 cm v průměru a do posledního centimetru. Zvyklý na tu slabotu z jara jsem ho nastrouhal a štipec zkusil... mohl jsem počítat andělíčky Pálí neuvěřitelně, i maďaři ho tedy umí. v obchodě je na nic, protože než se dostane k zákazníkovi na stůl ztratí svoji veškerou pálivost... ale původně pálí jak čert!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.