Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč křen málo pálí

Od: clayman® odpovědí: 10 změna:

Včera jsem vyryl první svůj křen, krásně voněl, při strouhání mě pálily oči..., ale při jídle jsem ho skoro necítil. Když si vezmu ze skleničky z obchodu, tak mě vyhrknou kolikrát slzy a nos mám v plamenu. Kde je chyba?

Špatná odrůda nebo je to ročním obdobím, že teď se nesklízí, když teprve raší listy?

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x
My ho máme na zahradě léta,a vždy pálí ako čortZcela jistě máte špatnou odrůdu!

nasadil jsem bohužel zbytek z obchodu... to bude nějaký španělák, chjo. Doufal jsem, že v obchodě ztrácí chut špatným skladováním. Roste druhým rokem, tak nebude problém ho vykopat a dát druhý pokus.

No jo, vezmu někdy kousek od babičky, ta ho má určo pálivý až až. Díky všem.

poiu*

Njn, to bude asi jako s česnekem - není nad českou kvalitu.

 

buss

1x

Obáván se, že kupovaný na spořebu je nějak ošetřován a tak se nehodí na výsadbu.A to asi více podobného zboží. Záleží na zemině a sklízí se na podzim.


vím, nehodí se... ani brambory a taky je sázím každý rok, protože pro těch mých 30 kopečků se sadba nevyplatí

 

poiu*

0x

My sklízeli před víc jak měsícem a byl OK.

 

radarbrdy*

0x

no já nevím, "kořeny" obecně se mají sklízet na podzim, kdy mají v sobě nejvíce živin, po zimě budou asi slabé. Nastrouhaný křen pobytem na vzduchu oxiduje a ztrácí pálivost. Co je v těch kupných si netroufám odhadovat..

 

jarda102

0x

Na jaře křen nepálí, všechna síla jde na tvorbu listů. Já si ho vždy nakopu koncem léta až na podzim a mám celoročne ve studeném sklepě v písku ve tmě. Občas pokropím vodou a je skvělý.


díky, napadlo mě, že než se dostanu k babičce, dám mu ještě šanci někdy v létě, jestli to nebude lepší až bude mít plnou listovou plochu. Vzpomněl jsem si, že byl maďarský... tam by taky mohli mít dobrý křen, pálí jim tam kde co... pravda, většinou papriky

 


tak už mám jasno, dnes jsem vykopal celý křen - po roce a půl(?)

Dlaždice na dnu je super vynález, kořen po celé délce byl tlustý 5 cm v průměru a do posledního centimetru. Zvyklý na tu slabotu z jara jsem ho nastrouhal a štipec zkusil... mohl jsem počítat andělíčky Pálí neuvěřitelně, i maďaři ho tedy umí. v obchodě je na nic, protože než se dostane k zákazníkovi na stůl ztratí svoji veškerou pálivost... ale původně pálí jak čert!

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]