Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda někdo neví co způsobuje černé tečky (viz foto) na jádrech vlašských ořechů. Bojím se, že jde o nějakou plíseň, proto zatím nekonzumuji. Jedná se o křapáče, které jsem sbírala za sucha a sušila v sítce na půdě. Jádra voní pěkně a chut je taky v normě. Ty černé tečky mě ovšem straší. Jinou část těchto ořechů jsem sklidila i za vlhka a usušit se nepovedlo. Byla ve všech taková ta pavučinková plíseň. Ihned šly...
Dobrý den, já bych se toho také nebál a s chutí to zkonzumoval. Někde jsem se dočetl, že se tmavší skvrnky na jádrech ořechů mohou udělat při sušení - prý jde o rychlost toho sušení (jen nevím, zda při rychlém nebo při pomalém). A pokud nejsou ta jádra žluklá, tak to bude v pořádku. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.