Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz - někde jsem četl, že fazole jsou za syrova vlastně jedovaté. Ale co když jsou navíc ještě nedozrálé? V tomto počasí se jim nějak nedaří dozrát, tak bych rád věděl, zda se můžou sklízet i nezralé? Lze je nějak zpracovat (na polívku apod.). Nezpůsobíme si otravu? Díky za rady.
také jsem to již několikrát četl. Letos je to nějaké špatné, o víkendu jsem sklidil co šlo a zelené zatím nechal, snad ještě dojdou. Omylem jsem utrhl i pár zelných, jsou dost měkké, nechávám je uschnout vyloupané v misce za oknem. V nejhorším případě přijdu o cca 10% úrody. Kdyby to byla letos jediná ztráta, maliny nic moc, rajčata, cukety škoda mluvit, snad jen okurky.
Myslím, že úplně nedozrálé nebudou dobré.
Nevidim v tom ziadny problem.Pokial nam fazula nedozrela(nevyschla) tak zelene struky som vyluskal dal do mrazaku,a potom ked sme mali chut tak normalne uvarili.Robila to aj moja mama a stale zijem ,nikto sa neotravil.Dokonca aj v lete sme varili" zelenu"vyluskanu fazulu.(nie struky)Takato fazula ma trochu inu chut ale je vynikajuca,a skor sa uvary.Prajem dobru chut,a nebojte sa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.