Nejste přihlášen/a.
muzu pouzit prevarene houby,ktere jsem mela ulozene 3 dny v lednici?
Díky obrovské úrodě hub na Šumavě jsme nasbírané houby na chalupě na pánvi posmažili a uložili do zavařovacích sklenic.Za dva dny jsem je přivezl domů a zavařil se sádlem.moc jsem tomu postupu nevěřil,a také se to po dvou dnech potvrdilo,houby zkvasily a vyhodili jsme je.Ta tepelná úprava musí houby zbavit přebytku vody,musí se dodat sůl a pak smažit se sádlem ,až objem klesne na polovinu.Pak se obsah zavaří v troubě..Druhou várku jsem už zvládnl bez problémů,Víčka už týden drží.Nejlepší je spařené houby dát rychle do mrazáku.
JABRAKA
Mám klidně houby tři dny v lednici, stejně jako třeba houbový pokrm (polévku, omáčku,maso na houbách). Houby okamžitě přeberu, vytřídím červavé a rozkrájím na poloviny - právě kvůli červíkům, at mi houby nesežerou. A okamžitě uložím do lednice bez převaření. Nejprve - většinou druhý den udělám smaženici z těch horších hub a na další spotřebu ponechám ty skutečně tvrdé a kvalitní. Do mrazáku houby krátce povařím se špetkou kyseliny citronové (zachovají si barvu), propláchnu studenou vodou a dám zchladit do lednice a poté do mikrosáčku do mrazáku. A nikdy jsem neměla problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.