Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
take mam na rajcatech plisen. Jsou jeste zelena a uz od shora zacinaji flekatet a kdyz dozraji tak prasknou a je na nich plisen. Nektera se daji jeste odriznout a snist, jen nevim, zda to je zdravotne nezavadne. Byla by skoda je vsechny vyhodit. Dik za radu.
Povrch skvrn je nerovný a na průřezu skvrny hluboko zasahují do středu plodů. Dužina napadených plodů je ztvrdlá, nekonzumovatelná. Napadené plody nedozrávají.
je to staženo z netu.
. Podle sebe vím, že tato napadená rajčata nedozrají a jak to má jedna rostlina tak je to raz dva na všech okolo já to všechno vyhazovala do popelnice, děda říkal , že do hnoje to nesmí, že by se plíseň šířila i další rok.
Gabino, jsem sice "dobytek",který sežere téměř vše, co ostatní lidi už odmítají a chtějí vyhodit. Ale před plísní mám velký respekt, nikdy nemohu vědět co je to za plíseň a jestli by se jí nezalíbilo třeba v mém organismu. Raději sním nafouklou paštiku než plesnivý (třeba i ořezaný) chleba, ten jde do popelnice. Doporučuji vyhodit, myslím že to nestojí za případné zdravotní problémy!
doplněno 16.08.10 20:56:... snad možná po tepelné úpravě?...
Dobry den,
mam ten samy dotaz. Rajčata totiž vypadají dobře. Některá jsou jenom trochu zahnědlá. Ale když se oříznou, vypadají a chutnají dobře. Rozhodně se to nedá srovnat s tím, co se prodává dnes pod pojmem rajče
Byla bych ráda za každou kompetentní odpověď ohledně konzumovatelnosti rajčat s počátečním napadením plísně bramborové (rajčatové).
Děkuji Kloskacka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.