Nejste přihlášen/a.
Dobry den, chtěl bych se zeptat zda je zdrave nebo, alespon neskodne nechat řepu dozrat doma za oknem.
Z obchodu jsem ji prinesl tvrdou jak beton, a nechal jsem ji dozrat za oknem.
Jedine co me zarazi je takova divna skoro plesniva vune. Neni nijak intenzivni.
S pozdravem
S.
Přesně jak říká "Ron,"řepa se musí skladovat v chladu,také ji dáváme do sklepaTu vaši vyhoďte,evidentně nebude k jídlu.
Červená řepa je kořen.Nedá se u ní tvrdit,že je zralá,nebo nezralá.Pokud naroste do sklizňové velikosti,to znamená kolem pěti centimetrů,je vhodná ke konzumaci.Pro nakládání je možno ji sklízet i o menší velikosti.Musí se ovšem nejprve uvařit,aby změkla.Po uvaření je měkká natolik,že se dá do ní píchnout vidličkou.Povrchová slupka se oloupe a zbytek nakrájí na kostky.Ty se zavaří do nálevu podle vlastního uvážení.
JABRAKA
Ta Vaše řepa byla v naprostém pořádku, když jste ji koupil. Pobyt na sluníčku za oknem jí uškodil. Řepa není rajče. Jak už zde bylo řečeno, je to kořen a musí být tvrdý. Když je nvhodně skladovaná, tak se z pomalu odpařuje vnitřní tekutina a řepa měkne a znehodnocuje se. To je jako kdybyste dal za okno na slunce dozrát ředkvičky.
doplněno 27.03.13 20:12:Znova jsem si přečetla Vaši otázku a nevím proč, ale nabyla znenadání dojmu, že to nemůžete myslet vážně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.