Nejste přihlášen/a.
V Jedntě COOP jsem koupil dva pytlíky této zeleniny. Divně smrdí jakoby dezinfekcí nebo tak nějakým chemickým pachem. Zkažená není, chutná normálně - není hořká nebo tak. Máte nějaké zkušenosti s chemickým pachem zeleniny v poslední době? Přesně stejný pach občas cítím ze zeleniny v Bille. Např. celer. I po oloupání a důkladném omytí je cítit nějakou dezinfekcí nebo kdoví.
S mladou jsme měly velkou diskuzi. Prý zmražená zelenina v sobě má více vitaminů a nerostů a všech těch dobrých látek. Protože průmyslové zpracování a pak zmrazení je velice rychlé a tím nedochází ke ztrátám. Došlo k tomu, když já jsem čistila a na struhadle v mlýnku strouhala zelninu do sáčku a skládala na mrazák. Také si raději nastrouhám a namrazím sama, než kupuji, přes veškerá tvrzení dcery.
A k tomu pachu. Někdy se stane, že zvláště celer, ten to umí udělat, má podivný pach a tím načichne všechno, ale varem to zmizí. Ten pach mi připomíná pach mokrého jutového pytle.
Tyto různé divné puchy jsou mnohdy důsledkem té ochranné atmosféry, kterou se pytlíky napouští. Mohli změnit její složení.
Jinak co se atmosférou nenapouští je čerstvá zelenina. Nikdy jsem nepochopil, kdo si dobrovolně koupí tyto mražené zbytky nějakých zelenin pochybného původu, když za stejnou hmotnost v čerstvém stavu zaplatím tak desetinu ceny a mám jistotu, že tam žádné nežádoucí příměsi nebudou. Asi jsem moc mladý nebo moc starý? Nevím, ale čerstvá zelenina má u mně jediné místo a tyto blafy zůstávají nepochopeny, stejně tak lidé, co to kupují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.