Nejste přihlášen/a.
V parku jsme našli pod stromemm hodně spadaných plodů, vypadaly jako jablíčka. Zjistili jsme že jde o ořešák černý. Na internetu se uvádí, že ořechy jsou velmi chutné a když se mi podařilo jeden rozbít paličkou na maso, ochutnala jsem jeho jádro a jeho chut mi připomínala zubní pastu! Taky tak voněl. Byl snad nezralý v zelených slupkách? Má se nechat schnout nebo dozrává na stromě? Nebo je to jeho normální chut a nic s tím nenadělám? Děkuji.
Ořechy samy padají a lidi ty nespadlé srážejí. Většinou se samy vyloupnou z toho zeleného obalu, co tak barví ruce. Pak se musí usušit, třeba na půdě rozložit do lísek. Možná jste neměla zdravý, ale jinak každý čerstvý ořech má hořkotrpkou tu slupku uvnitř na jádře. Kdybyste ji oloupala a snědla jen to bílé jádro, tak by to mělo být dobré. Jen takhle čerstvé je takové křupavé s vyšším obsahem vody. Tak jich pár očistěte a usušte, jak se chut změní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.