Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ořešák černý

Od: sylvie odpovědí: 2 změna:

V parku jsme našli pod stromemm hodně spadaných plodů, vypadaly jako jablíčka. Zjistili jsme že jde o ořešák černý. Na internetu se uvádí, že ořechy jsou velmi chutné a když se mi podařilo jeden rozbít paličkou na maso, ochutnala jsem jeho jádro a jeho chut mi připomínala zubní pastu! Taky tak voněl. Byl snad nezralý v zelených slupkách? Má se nechat schnout nebo dozrává na stromě? Nebo je to jeho normální chut a nic s tím nenadělám? Děkuji.

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

0x

Ořechy samy padají a lidi ty nespadlé srážejí. Většinou se samy vyloupnou z toho zeleného obalu, co tak barví ruce. Pak se musí usušit, třeba na půdě rozložit do lísek. Možná jste neměla zdravý, ale jinak každý čerstvý ořech má hořkotrpkou tu slupku uvnitř na jádře. Kdybyste ji oloupala a snědla jen to bílé jádro, tak by to mělo být dobré. Jen takhle čerstvé je takové křupavé s vyšším obsahem vody. Tak jich pár očistěte a usušte, jak se chut změní.

liska5

Sorry, omyl. Teď koukám, že ne vlašský, ale ořešák černý. To je ten, co má ty zubaté listy. Tak ten jsem nejedla. Myslím, že na něj se vlašáky roubují.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]