Nejste přihlášen/a.
Nejde o chybu, ale jed ve slupce fazole skutečně nějaký je.. Proto se u fazolí /kromě Adzuki/ slije voda z namáčení a na vaření naleje nová. Ony totiž mají ve slupce látky, které mají chránit fazolku před natrávením v traktu ptáků. To aby se fazole mohly šířit pomocí živočichů a jejich semena se nezničila.
Vyhoďte to, čočka už začíná zahnívat. Jesliže chcete mít zdravé klíčky a nechcete investovat do drahých klíčících nádob, tak vezměte pet lahev, horní třetinu odřízněte, do dna udělejte dírky. Pak vezměte hrstku čočky, tu propláchněte a nechte přes noc v čisté vodě nabobtnat. Druhý den ji přesypte do té připravené "petky" a pod vodovodem propláchněte, přikrejte nějakou gázou a pak každý den pod vododem proplachujte, alespoň dvakrát, ale když budete proplachovat víckrát, tím lépe. Já mám k tomu takovou sprchu, ale když nemáte, tak slabým proudem, ale pořádně. Pak postavte tu petku do nějaké nádoby, do které bude odkapávat přebytečná voda. A aby bylo dno petky volné, tak postavte třeba na kolíčky na prádlo. Dno se nesmí dotýkat té misky, zahnívalo by to. Také můžete koupit ty průhledné květináče na orchideje, ale v tom případě se musí vyložit gázou i dno, protože tam jsou ty dírky docela velké, ale zase na druhou stranu ta voda při proplachování krásně vytéká. Při klíčení musí být semena stále vlhká, ale nesmí stát ve vodě. Semena fazolky mungo, vyžadují ke klíčení naprostou tmu, postup je stejný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.