Nejste přihlášen/a.
Pravděpodobně hřib nachovýtrusý. Jedlý, ale ne moc dobrý. Srovnej zde: houby.naturatlas.cz/...
Máte pravdu. Tato houba není příliš rozšířená a svým očazením ke sběru příliš neláká. Použít se dají jen mladé plodnice, ta na obrázku už je "křapáč."
Na Sázavě tyto houby rostly. Lidé jim podle umouněného vzhledu tam říkali "kováři." Přitom hřib kovář je něco úplně jiného. Proto jsem se pokaždé musela nejprve zorientovat, ti jejich "kováři" byly ve skutečnosti hřiby nachovýtrusé. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.