Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
má někdo zkušenosti se sladkoplodým rakytníkem? Byly prý vyšlechtěny i téměř beztrnné rakytníky se sladkými plody, např. Žemčučina. Jsou opravdu sladké? Moc tomu nevěřím, zajímalo by mě, jestli jsou tedy aspoň čerstvě utrhnuté požívatelné. Děkuji za případné odpovědi.
Na zahrádě mám (také) odrůdy Sluníčko a Krasavice, které jsou chutově výrazně lepší/i sladší než ostatní. Ano, jsou po utržení poživatelné, ale určitě bych jich nesnědla misku jako třeba rybízu nebo malin. Rakytníkové bobule mají specifickou chut, která každému nevyhovuje, ale dá se na ni zvyknout.
Vzhledem k rozdílu chutí těch starších odrůd a těchto jmenovaných ovšem docela věřím, že jsou sladší.
Kupovala jsem tady, a nabízejí stále novější a lepší odrůdy:
Do práce jsem si brávala větvičku s plody a občas uzobla, bylo to chutově příjemné.
Mám zkušenost došt špatnou, koupila jsem dva v renomované prodejně, abyse mohly opylovat vzájemně a za tři roky ani nevykvetly, a tudíž nemohly ani plodit.
Tak asi nemáte samce a samici, ale dvě pohlaví stejné. Už u dvouletých stromků/keřů to lze dobře rozeznat. Zjistěte co máte a dokupte co vám chybí.
K dotazu -Beztrnné znám, ale asi nemám ty správné, chut sladká není.
Zdravím. Sladkoplodý rakytník, je tak trochu nesmysl, nebo spíš obchodní tah, jak prodat keře. Rakytník se u nás začal velice propagovat jako "ovovce" s nejvyšším obsahem vitamínu C. A jak je známo, vitamín C je kyselý. Navíc rakytník má ve své domovině daleko víc hodin slunečního osvitu než u nás, takže se v nich vytvoří aspoň trochu cukru, zatímco u nás (bez oněch hodin slunka) jsou plody velice kyselé. Obávám se, že prodávaný "sladkoplodý" druh je úplně stejný, jako ty ostatní. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.