Nejste přihlášen/a.
mám rukolu, není moc ještě zakořeněná, přesto už je 2 měsíce v záhonech a na skalkách.
Jak ji zazimovat? Je dobré ji sestřihnout, nebo už raději ne? Přikrýt chvojím?
Teď bych sklidila všechny listy. Mladé k přímé konzumaci. Pokud jsou tužší, tak je udělat, jako špenát. A na jaře bych postupně vysela novou. Postupně, aby byly pořád ke sklizni mladé lístky. Nikdy jsem přes zimu rukolu nenechávala. Zkuste ji obrat a přikrýt, ale jestli přežije zimu, to pochybuji.
Rukola ale nepřezimuje. Teda nikdy jsem to nezkoušela, protože ji vyseji na jaře a pokaždé spolehlivě vyroste. A dokonce vyroste i 3x za sezonu, já ji mám ráda mladou a čerstvou. Nedovedu si z ní představit špenát, chut bude podivná a muselo by jí být strašně moc i na jednu porci, protože spařením a tepelnou úpravou se hodně "smrskne".
Suzy, viděla jsem takový recept v časopise. I na polévku z rukoly.
Taky mi to připadá divné. Asi tak, jako rukola ve skalce
Aha Lisko, no to je jenom důkaz toho, že dnes každý něco nablábolí do časopisu a na internet jen proto, aby něco napsal. Dříve to možné nebylo a recepty byly ověřené, ale dneska si každý píše a radí co ho napadne a někdy to jsou fakt pitomosti. A rukolu ve sklace jsem také ještě neviděla. Předpokládala jsem, že se mu tam nějak vysemenila sama. Nikdo přece nebude vysévat rukolu do skalky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.