Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Slívy na kvas - moniliová hniloba

Od: pavels odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Mám slivoň krásně obalenou plody, ale je napadena ( asi) moniliovou hnilobou viz foto.

Je možné tyto plody, které jsou na půl měkké nebo po odstranění napadé slupky, měkkou dužinu dát na kvas, aniž by byl výrazně omezen proces kvašení nebo chut pálenky? Po ochutnání dužiny není cítit žádná pachut, jen je dužina " rozbředlá".

Předem děkuji za názory, Pavel S


 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*

1x

Hniloba do kvasu nepatří.Podstatně sníží výtěžnost i kvalitu.Jediná možnost by byla,švestky před naložením vždy propařit,já je dám do mikrovlnky a pak teprve do kvasné nádoby.Důležité jsou ovšem kvasinky,první část ovoce musí začít kvasit bez sterilizace.

JABRAKA

pavels

Děkuji za radu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]