Nejste přihlášen/a.
I kdyby to měl být jen mělký kastrol, není to dobré, předně není dobrý přístup vzduchu dospod hrnce a za druhé se z toho špatně vybírá popel. Ledažeby se po každém ohni vykopal ze země a vysypal na kompost a pak zase zahrabáva.
Na trhu se prodávají různé mělké mísy o průmětu asi půl až třičtvrtě metru, ve kterých se udělá oheň a pak se snadno přikládá i vybírá popel a uklízí na zimu nebo před deštěm do kůlny, aby se v tom nedržela voda a nerezivělo to.
Na váš hrnec jistě najdete jiné uplatnění.
jj, kdysi jsme rozdělávali oheň ve starém lavóru. Od té doby vím, že problém není ve smaltu, ale ve tvaru nádoby. Okraj tvoří bariéru, která brání tahu vzduchu. Ze žáru uvnitř hrnce nemusíte mít obavy, protože žádný nevznikne, oheň vám bude špatně hořet a bude kouřit. Nic fajnového.
Radím : dělejte věci pořádně a postavte nové ohniště.
Ahoj na hrnec bych se vyprdl jeste kdyz je smaltovej,pouzil bych ho na neco jineho ale na ohniste ne. Vykopej radsi diru ne zas jamu,boky sesekni sikmo ( pro lepsi privod vzduchu),cele to obloz kamenim na dno bych dal treba peknej placak pro snadnejsi cisteni, a pekne prirodni ohniste je na svete nebude te to stat ani korunu a je to hezci nez hrnec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.