Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, zda jste někdo nekoupil francouzskou játrovou paštiku, záruka je do 30.6. Dnes jsem ji otevřela, měla strašně divnou chut, i moc divně byla cítit, ani snad ne zkaženě, ale prostě absolutně nechutně, tak jsem ji vyhodila. Byla bych ráda, kdyby mi někdo napsal, že ji už jedl a jaká byla.
Do 30. 6. 2019. V Lidlu není nic k jídlu. Ale možná je to tím, že český buřtožrout není na delikatesy zvyklej. Neberte to osobně.
Osobně to neberu, ale není to dost vtipné, v Lidlui mají spoustu dobrých věcí a právě tam si člověk může koupit ty delikatesy, viz třeba francouzské sýry apod.
Dobrý den, měla jste jedinečnou šanci ochutnat prasátko (asi jeho játra) a calvados. Ovšem, věřím, že to asi chutnalo jako "lanšmít" na pivě . Zdravím!
Já jsem to nejedl, tak Vám to těžko řeknu. Ale. calvados je pálenka z jablek. Francouz tu kombinaci s masem asi ocení, ale Čech to nezná, tak mu to asi "nejede". Ovšem, zkažené to zřejmě nebylo.
Nejedla jsem ji. Ale do francouzské paštiky se dávají mnohé ingredience, které třeba Čech neocení. Tymián, estragon, zázvor, dobromysl, jalovec...a pak ta chut je někde jinde.
My Češi, co si budeme povídat, máme hubu na Májku. A tak je to možná i to, že paštice nic nebylo, ale ta kombinace koření působila nezvykle, až třeba nechutně /pro někoho/. Jaga.
Fakt je ten, že i já sáhnu raději po té májce, játrové paštice, bůčkové pomazánce, než po nějaké exotice.
Holka, já nejsem žádný laik, umím opravdu dobře vařit a žádná cizokrajná koření mi nejsou cizí, navíc koření voní, i když někomu třeba divně, ale ta paštika byla skutečně cítit něčím divným, jakoby zatuchlinou.
Ajo, pokud jsi cítila zatuchlinu, určitě to nebylo v pořádku. A zatuchlina se pozná. Jinak je tato paštika velmi dobrá, i když ji neznám z Lídlu. Ale je také pravda, že má svou specifickou chut. Ten alkohol tam také dělá své a nemá smysl očuchávat ten co je v lahvi, protože jeho vůně se po tepelném zpracování úplně změní. Zrovna tak, jako když se přidává k určitým pokrmům při vaření červené víno. Jsou lidé, kterým pak to jídlo smrdí. Je to o zvyku. Francouzi mají jinou kuchyni než my. Já když jsem tam žila, tak jsem zoufale hledala naše české obyčejné jitrnice. A představ si, že oni je vůbec neznají. Pak jsem koupila něco, co se vzhledově jitrnici sice podobalo a dala bych ruku do ohně, že to jitrce je, ale když jsem to začala jíst, tak se mi zvedl žaludek. Přitom to je jejich vyhlášená pochoutka a dlouho mi tvrvalo, než jsem jí přišla na chut. A teď mi tady zase chybí, protože tady to sehnat nejde.
Sice jsem jí nekoupila,ale jednou tchán dovezl z Belgie sýry(typu Hermelín)a tak strašně smrděl...no bylo to divný.My na to nejsme zvyklí,takže těžko říct zda i ta paštika byla divná či to tak mělo být.Jak říkají firmy-český spotřebitel vyžaduje jinou chut...a třeba nás ta pravá chut potom zaskočí.
Lucie, přesně tak. Ano, vím že tady lidé nad pravým camembertem ohrnují nos a smrdí jim. On totiž musí skoro téci a pak je to největší pochoutka. Já si je kupuji vždycky skoro prošlé a ještě je doma nechávám dozrát mimo lednici, samozřejmě. Pak to je opravdu cítit silně, ale co naděláš, tak to má být. A takových sýrů oni mají hodně a sami si z toho dělají srandu, jako třeba že někomu smrdí nohy jako dobře uleželý camembert. Ale nezralý nikomu nechutná, ani mně ne. proto si třeba vůbec nekupuji ty české typu camembert, protože to nikdy neuzraje, je to jiná receptura, jediné co mají stejné je ten bílý povlak. Zkusila jsem ho a i když jsem se ho snažila nechat dozrát, tak to byla taková nanicovatá hmota, bez chuti a jakoby gumová.Takže naše hermelíny a podobné sýry vůbec nekupuji.
A proto také máte pravdu v tom, že české firmy přizpůsobují své výrobky chuti domorodců. Musí, jinak by nic neprodali. Tady ta rozprava o paštice je toho důkazem. Já si myslím, že by si ty pravé specialuity ani lidé neměli kupovat, protože pak nadávají a vyhazují to. Vůbec nechápu, proč to sem dováží. Jsou národy, které jedí smažené červy, kobylky a jinou havět, kterou považují za pochoutku. Já bych to jíst nemohla, i když vím, že to je to nejzdravější jídlo, plné proteinů. Prostě by se mi zvedl žaludek jenom při pohledu na to, jak se v té pánvi kroutí. Jojo, gastronomie napříč světem, je plná překvapení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.